Trucul prin care dezaburești şi dezgheţi geamul mașinii foarte repede

de: Redacția
29 11. 2018

Când vine iarna, aburirea geamurilor reprezintă o mare problemă pentru conducătorii auto, fiind o problemă extrem de frustrantă.

O mare parte din șoferi se confruntă cu aburirea geamurilor atunci când vor să plece la drum, pe timpul iernii. Nu sunt foarte multe soluții folositoare în astfel de soluții, astfel că vei avea ceva de lucru dacă vrei să ai geamuri curate înainte de drum.

Într-adevăr, sistemul de aer condiționat din mașină poate dezaburi geamurile mașinii destul de repede, dar nu este întotdeauna soluția cea mai la îndemână. Unii oameni nu preferă folosirea unui astfel de sistem, în timp ce pentru cei mai ghinioniști, acesta lipsește din automobilul pe care îl conduc. Să conduci cu geamurile deschise poate să fie plăcut vara, dar iarna sigur nu este o soluție.

Astfel, recomandăm o soluție promițătoare care să prevină aburirea geamurilor. Ai nevoie doar de trei lucruri pentru a o pune în aplicare: o șosetă de bumbac, niște nisip pentru pisici și un inel de carton, sau orice altceva poate ține șoseta desfăcută.

Lărgește șoseta cu inelul,  ca în imaginea de jos.

Toarnă nisipul pentru pisici în șosetă până o umpli.

Scoate inelul și înnoadă șoseta la capăt.

Așează șoseta într-un spațiu deschis al mașinii.

Metoda este destul de intuitivă, având în vedere că nisipul pentru pisici poate absorbi umezeala foarte bine. Astfel, aburirea geamurilor nu va mai fi o problemă, deoarece nisipul va reuși să preia condensul din mașină. Când observi că nisipul nu mai face față, trebuie doar să înlocuiești nisipul din șosetă.

Dacă nu avem la îndemână un astfel de spray pecial conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheaţă, specialiştii ne recomandă să folosim o soluţie.

Există şi alte trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi repede de neplăcerea geamurilor îngheţate de la maşină. Aveţi nevoie de un castron sau lighean în care amestecaţi apă rece cu puţin oţet, apoi înmuiaţi o cârpă în acest amestec şi ştergeţi parbrizul.

Specialiştii mai recomandă pornirea motorului şi a ventilatorului la maximum pe o temperatură ridicată. “După ce se porneşte motorul maşinii, ne asigurăm că maşina este scoasă din viteză, şi se porneşte ventilatorul, la maximum, pe o temperatură ridicată. Grătarele trebuie îndreptate către geamurile laterale pentru a grăbi dezgheţarea acestora în dreptul oglinzilor”, a explicat ing. Răzvan Cadar, pentru Adevarul.ro.