Trucul prin care alimentele nu se vor mai lipi de tigaie. Ce să faci înainte să pornești aragazul
Multe gospodine au întâmpinat situații neplăcute în bucătărie din cauza faptului că erau pe grabă sau pentru că nu au procedat corect. Nu este nevoie să mai dai vina pe timpul redus pe care îl ai la dispoziție sau pe ustensilele care nu te ajută deloc pentru că există trucuri care să te salveze în acest sens. Mâncare ta nu se va mai lipi de tigaie dacă vei respecta pașii de mai jos. Ce trebuie să faci înainte să pornești aragazul?
Truc pentru gospodine: ce să facă ca mâncarea să nu se lipească?
Tigaia este nelipsită din toate bucătăriile din lume. Aceasta se regăsește la supermarket-uri sub diferite forme și pentru diverse rețete. Majoritatea gospodinelor au în dulapuri tigăi întinse pentru clătite sau carne și tigăi adânci pentru sotat legume sau făcut sosuri. Indiferent de tigaia pe care o ai, cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată să ți se lipească alimentele în ea.
Cele mai multe doamne dau vina pe grabă sau pe ustensilele de proastă calitate pe care le găsesc în comerț. Desigur că cea mai bună este tigaia antiaderentă care te scapă de multe neplăceri, dar îți prezentăm o soluție în cazul în care nu ai una de acest gen care este destul de scumpă.
Ce trebuie să faci?
Dacă nu ai un recipient bun, până și un simplu ou se poate lipi sau se poate arde pe margini. Pentru a scăpa de problemă, adaugă în tigaie puțin ulei și câteva grame de făină chiar înainte de a pune tigaia pe foc. Pune două lingurițe de ulei și un praf de făină, amestecă bine până ce ingredientele se omogenizează, iar mai apoi distribuie aluatul pe toată suprafața.
După ce tigaia s-a încins, adaugă oul prăjit sau legumele pe care vrei să le faci la foc mic. Amestecul din făină și ulei va crea o peliculă protectoare care va face alimentul gătit să nu se lipească. Dacă pui și un capac, o să observi cum preparatul tău o să se gătească uniform.
Nu trebuie să îți faci griji în privința spălatului ei. Aceasta se freacă ușor cu un burete cu puțină soluție specială de vase și se lasă cinci minute la înmuiat în apă călduță. Clătește la final cu apă rece și șterge recipientul pe care îl depozitezi în dulapul obișnuit. În cazul în care nu ești mulțumit de rezultat, adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu și freacă bine toată suprafață, ulterior clătește.