Trucul pentru curățarea covoarelor, învățat de la turci. Nu rămâne pic de praf

Trucul pentru curățarea covoarelor, învățat de la turci. Nu rămâne pic de praf
Cum isi curata turcii covoarele

S-a aflat care este trucul pentru curățarea covoarelor folosit de turci. Turcia este renumită în toată lumea pentru covoarele sale foarte frumos lucrate. Arta țesutului de covoare este veche în Turcia, astfel că această nație a deprins tot felul de trucuri pentru confecția de covoare, dar și pentru întreținerea lor.

Cum își curăță turcii covoarele. Ce soluție au inventat special pentru asta

Covoarele din Turcia sunt atât de bune tocmai pentru că sunt țesute cu atitudine, turcii nefăcând rabat de la nimic atunci când este vorba despre aceste confecții textile. Astfel, această nație știe și cum să îngrijească covoarele într-un mod corespunzător. Așadar, care sunt trucurile cu ajutorul cărora își mențin covoarele curate turcii?

Se cunoaște faptul că covoarele sunt un magnet pentru praf, scame, murdărie, păr, blană, firimituri, gunoi și mirosuri neplăcute. În cazul covoarelor cu fir lung, problema se complică și mai tare. Astfel, pentru a curăța covoarele de scame și păr de animale, turcii folosesc o racletă specială.

Cu ce curăță turcii părul care se așează pe covoare

Această racletă, indiferent de fibra și textura covorului, face față cu succes tuturor tipurilor de resturi textile, începând cu părul uman și terminând cu blana animalelor. Este ușor de mânuit, nu deteriorează țesătura, nu lasă urme și, foarte important, este foarte ieftină.

Cu ajutorul aceastei raclete-perie timpul de curățare pentru un covor standard este mai mic de zece minute.

Covorul trebuie scuturat

Acum, după ce am scăpat de părul și de scamele existente pe covor, trebuie să scapăm și de praful care s-a acumulat în el. Astfel, covorul se scutură, după care va trebui tratat cu o soluție specială. Turcii au inventat această soluție specială care nu este alcătuită din cine știe ce soluții. Ingredientele se regăsesc în foarte multe case din România.

Astfel, pentru a îndepărta murdăria și a curăța mai bine covorul, turcii, foarte pretențioși când vine vorba de această sarcină, dizolvă o lingură de amoniac și o lingură de detergent pentru rufe într-un litru de apă caldă.

Amoniacul și detergentul fac covorul ca nou

Cu această soluție specială se va curăța țesătura covorului cu peria făcând mișcări circulare. Este foarte important ca în acest moment ferestrele din casă sau apartament să fie larg deschise, astfel încât amoniacul să fie evaporat cât mai repede din încăpere.

Rezultatul va putea fi observat pe loc. Covorul dumneavoastră va avea un aspect proaspăt, luminos, iar murdăria și mirosurile neplăcute vor fi doar o amintire neplăcută.