Trucul pentru albirea hainelor, fără înălbitor. Care este soluția simplă care te scapă de probleme

Trucul pentru albirea hainelor, fără înălbitor. Care este soluția simplă care te scapă de probleme
Ce soluții poți să folosești pentru a albi hainele

Hainele albe sunt destul de greu de întreținut, astfel că mulți români preferă să le arunce și să cumpere altele în cazul în care acestea se pătează. În cazul în care îți dorești să te bucuri de cămăși și tricouri care se pară noi, atunci a venit momentul să recurgi la un truc fantastic!

Cum îngrijești hainele albe fără să folosești înălbitor

Hainele albe își pot pierde din strălucire de-a lungul timpului. Gospodinele folosesc produse de albire, însă acestea pot să distrugă țesătura într-un moment de neatenție. Există mai multe soluții la care poți să recurgi pentru a te asigura că piesele tale vestimentare o să fie cât mai curate.

Poți să folosești o soluție obținută din apă, apă oxigenată și lămâie. Stoarce sucul de lămâie într-un recipient, apoi adaugă celelalte două ingrediente. Amestecul poate să fie pus în mașina de spălat sau folosit pentru a clăti hainele. Petele o să dispară într-o clipă, iar tu o să scapi de numeroase probleme.

În același timp, aspirina te poate ajuta să le oferi hainelor strălucire. De asemenea, petele o să dispară, iar țesătura o să fie mai rezistentă ca niciodată. Pisează 5 pastile pe care să le dizolvi în 2 litri de apă fierbinte. Înmoaie hainele în acest amestec și lasă totul să acționeze peste noapte.

Ce ingrediente te salvează, de fapt

Acidul salicilic din aspirină o să distrugă orice fel de neplăcere. Hainele tale o să fie mai frumoase ca niciodată! Ele trebuie să fie clătite după ce au stat în respectivul amestec, apoi puse la uscat. Mai mult, poți să pui pastilele și în mașina de spălat, însă ele trebuie să fie mărunțite înainte.

Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta și atunci când vine vorba despre haine! Folosește 3 linguri din acest ingredient miraculos și combină totul cu detergentul pudră. Hainele tale trebuie să fie înmuiate în soluție timp de 20 de minute, apoi spălate ca de obicei.

Țesăturile delicate pot să fie salvate folosind o jumătate de pahar de apă oxigenată, un litru de apă și 5 picături de amoniac. Hainele pot să fie înmuiate în acest amestec timp de o oră înainte să fie clătite.

Soluții simple pentru albirea hainelor

De asemenea, nu subestima laptele! Acesta trebuie să fie scos din frigider în momentul în care este folosit, potrivit cumsa.ro. Hainele pot să fie scufundate în acest lichid timp de o oră, apoi spălate cu detergent de rufe și apă de la robinet. Ingredientele din bucătărie o să te salveze de fiecare dată!

În același timp, apa în care au fiert ouăle se poate dovedi foarte folositoare. Aceasta trebuie să fie combinată cu zeama de la o lămâie. Rufele tale pot să rămână în amestec pentru o jumătate de oră, înainte să fie puse în mașina de spălat.

Nu uita nici de oțetul de mere. Acesta poate să fie pus direct pe pete pentru a te scăpa de neplăceri. Mai mult, în cazul în care îl combini cu o jumătate de litru de apă și înmoi hainele timp de jumătate de oră, rufele tale o să își recapete prospețimea. La final, ele trebuie să fie puse în mașina de spălat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI