03 oct. 2022 | 11:33

Trucul pentru a face economie la benzină sau motorină dacă ai mașină automată

Diverse
Trucul pentru a face economie la benzină sau motorină dacă ai mașină automată
Cum faci economie la benzina sau motorina daca ai masina automata

Trucul pentru a face economie la benzină sau motorină dacă ai mașină automată, conform experților auto. În contextul în care carburanții s-au scumpit, tot ce pot face șoferii este să încerce, pe cât posibil, să conducă astfel încât să facă economie de carburant. Așadar, care sunt trucurile pe care trebuie să le pună în aplicare fiecare conducător auto?

Sfaturi pentru a consuma cât mai puțin combustibil. Ce au de făcut șoferii

Chiar dacă pentru unii poate părea incredibil, șoferul poate reduce consumul vehiculului, indiferent de carburantul pe care îl folosește. Motivul este foarte simplu, mașina face ce îi comandăm noi, unde să vireze, unde să oprească, la ce oră să pornească…etc.

Mulți șoferi se plâng că mașinile lor au un consum mare de combustibil și uneori afirmă că valorile oferite de fabricant nu sunt adevărate. În rândurile următoare vă vom spune sfaturile experților auto pentru a economisi  combustibil.

Aveți grijă de mașină

Primul sfat al experților auto este să păstrăm mașina în stare bună. Nu este vorba doar de a avea un vehicul curat, ci și de întreținerea lui corespunzătoare, începând cu nivelul și calitatea corectă a uleiului și până la presiunea corectă în anvelope.

Dacă nu avem mașina în stare bună, unde toate sistemele sunt puse la punct, frânele, suspensiile și direcția, răspunsul așteptat al vehiculului nu va fi unul optim.

Folosește la timp pedalele de accelarație și frână

Pentru un consum mai mic de combustibil, soluția constă în acționarea pedalelor de accelerație și frână. Trebuie să profităm de dinamica și inerția mișcării vehiculului, să știm când să calcăm pedala de frână, pentru că aceasta poate determina consumul de combustibil.

Trebuie să folosim instrumentele de bord precum consumul instantaneu, consumul mediu și indicatorii de consum pe care le are în dotare mașina, unele dintre ele gestionând de obicei alerte sonore sau bare colorate care îți permit să optimizezi utilizarea accelerației.

Planificați bine călătoria

O călătorie bine planificată vă va permite să ajungeți la destinație repede și în siguranță. Cunoașterea traseului servește la evitarea rătăcirii și a începe să cauți o cale, risipind combustibil inutil. Întârzierile și traficul mare cresc consumul de combustibil, țineți cont de acest lucru.

Presiunea aerului în anvelope influențează consumul

Anvelopele trebuie să respecte presiunea indicata de producător și în funcție de condițiile meteo (pe vreme foarte rece anvelopa are nevoie de putin mai multa presiune). Conducerea cu anvelope cu o presiune cu 0,5 bar mai mică decât cea corectă face ca consumul mașinii să crească cu 2 la sută în zonele urbane și cu 4 la sută în zonele interurbane.

Nu cărați bagaje de care nu aveți nevoie

Înainte de a începe călătoria asigurați-vă că aveți ceea ce aveți nevoie, este important să gestionați volumul și distribuția încărcăturii. Nu este doar o chestiune de spațiu și de obicei cărăm mai mult decât este necesar. Conducerea cu 100 de kilograme de greutate de care nu avem nevoie la bord poate determina o creștere substanțială a consumului de combustibil.

Nu accelerați motorul la pornire

Nu în ultimul rând, porniți motorul fără să călcați pe accelerație, la motoarele pe benzină puteți începe să conduceți imediat după pornire, la motoarele diesel, trebuie să așteptați câteva secunde înainte de a începe să vă deplasați.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro