27 nov. 2021 | 11:37

Trucul incredibil cu cartofi pentru curățarea tigăilor deteriorate. Vor arăta ca noi în două ore

Utile
Trucul incredibil cu cartofi pentru curățarea tigăilor deteriorate. Vor arăta ca noi în două ore
Trucul incredibil cu cartofi pentru curățarea tigăilor deteriorate.

De tigăi deteriorate se poate lovi oricine. În timp ce unii preferă să le schimbe, de la primele semne de deteriorare, alții aleg să le mai dea o șansă, recondiționându-le. Ce-i drept, poate că a doua variantă ar fi preferată de tot mai mulți dacă ar ști cum să facă asta. În acest sens îți vom dezvălui trucul cu cartofi pentru curățarea tigăilor deteriorate. Ele vor arăta ca noi și gata pentru noi porții de preparate delicioase.

Trucul incredibil cu cartofi pentru curățarea tigăilor deteriorate

Trucul cu cartofi mai are alte două ingrediente: sare și puțin ulei. Cele trei acționează pentru ca oalele și tigăile pline de petele de grăsime să arate ca noi.

Unde mai pui că o tigaie zgâriată poate afecta și sănătatea, în sensul că eliberează în timpul preparării alimentelor substanțe care cu siguranță nu sunt benefice pentru organismul uman. Și asta nu ține neapărat de materialul din care este fabricată tigaia, deoarece toate tigăile se zgârie, fie că este vorba de una de ceramică, de oțel sau de fier.

Ca să nu optezi imediat pentru varianta aruncării la gunoi a tigăii, poți încerca să o recondiționezi, apelând la trucul cu cartofi amintit mai sus. Sarea se folosește pentru a curăța murdăria abundentă de pe tigaie, fiind cunoscută ca un efcient dezinfectant și detartrant.

Dacă ai însă o tigaie care este și deteriorată pe fund, pe lângă sare, se mai folosește și un cartof. Ambele ingrediente vor face ca reziduurile să dispară, fără a compromite suprafața tigăii. Iată trucul cu cartof, explicat pe larg și cum trebuie procedat, mai exact.

Cum se utilizează trucul cu cartofi

Ingrediente:

  • 1 cartof mare
  • 1 lingură de sare grunjoasă
  • ulei de măsline după gust

Mod de folosire:

După ce toate ingredientele de mai sus sunt combinate, trebuie să începi prin a lua tigaia deteriorată și a o usca cu o hârtie de bucătărie. Apoi se toarnă sarea, se ia cartoful, apoi, după ce se taie în două, se freacă cu el tigaia.

Mișcarea trebuie să fie una circulară, dispusă pe fiecare colț al vasului. În acest punct, tigaia poate fi clătită și uscată din nou. Uleiul va servi la ungerea tigăii și la crearea unei suprafețe protectoare. Se lasă să acționeze câteva ore, după care se îndepărtează fără a folosi detergent. Folosind acest truc vei prelungi durabilitatea oalelor și tigăilor din bucătărie pentru cât mai mult timp.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Pensiile care vor trece printr-o a doua recalculare. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, anunţ important
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro