14 sept. 2021 | 20:02

Trucul genial să separi gălbenușul unui ou cu ajutorul usturoiului. Toată lumea trebuie să îl afle

Diverse
Trucul genial să separi gălbenușul unui ou cu ajutorul usturoiului. Toată lumea trebuie să îl afle
Truc senzațional. Cum separi gălbenușul corect, de fapt

Milioane de gospodine din toată lumea se folosesc de numeroase trucuri pentru a ușura treaba din bucătărie. Astfel, ingredientele simple au devenit preferate de foarte mulți oameni ce își dorească să economisească bani și să scape de problemele casnice.

Truc genial cu usturoi. Toată lumea ar trebui să îl știe

Usturoiul are foarte multe beneficii, ca să nu mai vorbim despre savoarea pe care o oferă diferitelor rețete de mâncare. Nu mulți știu că acesta se poate folosi și la separarea gălbenușului de albuș, treabă ce poate să devină extrem de dificilă dacă nu există atenție.

În momentul în care îți dorești să separi gălbenușurile de albușuri, este posibil să te confrunți cu mai multe probleme, mai ales dacă ouăle sunt proaspete și coaja este casantă. Un videoclip ce prezintă un secret din bucătărie a devenit viral după ce mai mulți internauți au fost surprinși de ce s-a prezentat.

Mai exact, această treabă poate să devină mult mai rapidă și ușoară cu ajutorul usturoiului! Acest ingredient magic te poate ajuta la foarte multe treburi în bucătărie, iar atunci când vine vorba despre separarea gălbenușului de albuș, niciodată nu o să te mai plângi de problemă.

Trebuie doar să îți freci degetele de un cățel de usturoi pentru a te asigura că ouăle o să fie sparte într-un mod corect. Mai exact, curăță usturoiul și apoi sparge câte ouă vrei într-o farfurie. Apucă gălbenușurile cu degetele și mută totul în alt recipient. O să observi că ele o să rămână intacte.

Cum separi corect gălbenușurile de albușuri, de fapt

Ingredientul o să ajute pelicula să nu se spargă datorită usturoiului folosit. Astfel, doar albușurile o să mai rămână în farfurie, trucul fiind unul extrem de rapid. Mai mulți internauți s-au bucurat enorm în momentul în care au aflat secretul, dar care este, de fapt, explicația din spatele trucului?

Când cureți usturoi, o să observi că rămâi lipicios pe degete. Se pare că ingredientul creează o peliculă impermeabilă pe piele, iar gălbenușurile ți se vor lipi de degete, fără ca membrana să se rupă. Astfel, o să poți să separi ouăle fără prea multe probleme, folosindu-te de un ingredient ce se află la îndemâna oricui.

Mai mult, trebuie să ții cont de un lucru. În cazul în care trebuie să separi mai multe ouă pentru o prăjitură delicioasă, folosește-te de usturoi de fiecare dată pentru a te asigura că pelicula ce te ajută să nu spargi gălbenușul nu o să dispară.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro