Trucul genial prin care pătrunjelul și mărarul își păstrează prospețimea. Cum trebuie depozitate în frigider

de: Bișinicu Andreea
06 04. 2022

Este foarte important să știi cum să păstrezi ierburile proaspete mai mult timp în frigider, astfel încât munca în bucătărie să devină mult mai ușoară pentru tine și să nu fii nevoit să cheltuiești de două ori mai mult atunci când observi că unele alimente s-au stricat.

Cum păstrezi mărarul și pătrunjelul proasete pentru mai mult timp

Cu siguranță ai văzut câteva sfaturi pe rețelele sociale care îți sugerează să pui anumite ierburi scufundate în recipiente cu apă, pentru a le menține proaspete pentru mai mult timp, dar adevărul este că aceste mici secrete nu sunt întotdeauna atât de eficiente precum par.

Iată o metodă infailibilă care te asigură că spanacul, pătrunjelul, coriandrul, busuiocul si alte ierburi aromatice se vor păstra într-o stare bună și nu se vor descompune. Trucul genial funcționează dacă îl vei pune in practica imediat ce ajungi acasă de la piață sau supermarket.

Dacă ceea ce cauți este ca ierburile tale să fie proaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp, atunci nu ar trebui să cheltuiești prea mult pe accesoriile de care ai nevoie pentru a le face să reziste mai mult. Ai nevoie doar de prosoape de hârtie și de câteva recipiente care se închid etanș.

Citește și Condimentele corecte pentru carnea de pește. Secretele vin tocmai din Delta Dunării.

În primul rând trebuie să usuci verdețurile foarte bine. Apoi, le vei înfășura în hârtie prospop, asigurându-te că nu lași nicio părticică descoperită. La final, pune ierburile în lada de jos a frigiderului.

„Metoda care utilizează hârtie umedă oferă o suprafață de contact mai mare cu apa și are sens ca aceasta să o ajute să rămână mai rece.”, a declarat Mario Sánchez pentru site-ul Directo al Paladar, potrivit celor de la Viviendo en Casa.

Cum poți crește pătrunjel chiar la tine acasă

Pătrunjelul se poate crește în casă, fără probleme, având în vedere faptul că foarte multe rețete necesită pătrunjel proaspăt. El dă un aer de prospețime, însă are și o mulțime de vitamine și minerale care te mențin în formă.

Pătrunjelul este și foarte ușor de crescut. Semințele lui germinează în câteva săptămâni și trebuie lăsate o noapte în apă înainte de a fi plantate.

Tot ce trebuie să faci este să pui ghiveciul la soare, însă deoarece este o plantă rezistentă la frig, o să crească bine și la temperaturi scăzute.