Trucul genial pentru spălarea perdelelor din casă. Detaliul neștiut de mulți dintre români

de: Bișinicu Andreea
16 06. 2021

Cu siguranță una dintre cele mai dificile operațiuni din cadrul curățeniei generale o reprezintă netezirea și albirea perdelelor din casă. Iată câteva trucuri pentru ca draperiile și perdelele tale să fie imaculate, fără prea mult efort depus. Secretul pe care gospodinele abia acum l-au dezvăluit. Detaliul neștiut de mulți dintre români.

Trucul genial pentru spălarea perdelelor din casă

Te-ai gândit vreodată care este secretul pentru a avea cele mai curate perdele de casă? Pe vremuri bunicile noastre nu aveau mașini de spălat la dispoziție pentru a scoate acel alb imaculat din perdele și draperii. În 2021, chiar dacă tehnologia a avansat cât de cât, iată care sunt trucurile ideale pentru ca perdelele din dormitor și sufragerie să fie mai mult decât curate.

Atunci când trebuie să speli perdelele este important să ții cont de instrucţiunile de curăţare pentru materialul din care acestea sunt făcute. Materialele diverse se comportă diferit în timpul procesului de spălare, aşa că, uneori, s-ar putea să nu fie indicat să le speli în maşina de spălat. Alteori este de preferat să apelezi la serviciile curăţătoriilor profesioniste.

Poate ți se pare incredibil, dar recomandat este să nu speli foarte des perdelele pentru ca țesătura să nu se deterioreze. Mai exact, cele de voal se spală la două sau trei luni, cele de dantelă odată la patru luni, iar cele dese şi groase la două luni.

Un truc esențial pentru ca materialul perdelei și al draperiei să reziste cât mai mult timp este să le perii de praf cu un pămătuf curat, o dată pe săptămână.

Cum se curăță perdelele de casă la mașina de spălat

Cel mai important truc este ca perdelele să se spele la 60 de grade Nu amesteca perdelele cu alte textile. Înainte de spălare, înlătură de pe perdele acele, inelele sau anourile metalice. Cele din material plastic pot rămâne pe perdea, dacă sunt legate într-un sac de spălat. După ultima clătire trebuie evacuată apa, iar perdelele se scot nestoarse. Nu este permisă uscarea perdelelor în mașini de uscat rufe.

Draperiile în culori închise trebuie spălate separat, folosind un detergent care să nu decoloreze materialul. Mare atenţie la uscare – e bine să întinzi perdelele ude, pe locul lor şi să le laşi să se usuce singure. Vor ramâne drepte, ca şi cum ar fi călcate.