Trucul genial pentru ca bradul să reziste pe toată perioada sărbătorilor. Așa trebuie să procedezi

Trucul genial pentru ca bradul să reziste pe toată perioada sărbătorilor. Așa trebuie să procedezi
Trucul genial pentru ca bradul să reziste pe toată perioada sărbătorilor.

Care este trucul genial pentru ca bradul să reziste pe toată perioada sărbătorilor și cum trebuie să procedezi. Este vorba despre un truc simplu, pe care îl poți folosi și tu cu ocazia sărbătorilor ce vor veni. Astfel că dacă ți-ai ales deja bradul de Crăciun trebuie să știi cum să îl menții mereu proaspăt și verde.

Cum îți dai seama că bradul pe care îl cumperi este proaspăt tăiat

Dar o atenție deosebită trebuie să oferi bradului și atunci când îl cumperi. Tot ce trebuie să faci este să îl scuturi puțin pentru a vedea dacă cad ace din el. Acest lucru îți poate indica multe, căci dacă bradul este proaspăt tăiat, din el vor cădea puține din aceste frunze aciculare. Indiciul acesta îți poate fi de folos, dacă vrei să ajuți bradul să reziste pe perioada sărbătorilor.

Dacă atunci când îl scuturi cad multe ace din el, veștile nu sunt prea bune. Acest lucru înseamnă că bradul este uscat deja și ar trebui să cauți un altul… Însă un alt aspect important de care trebuie să ții cont este ca înainte de a-l instala în casă să tai o mică bucată din baza trunchiului, de aproximativ 1-2 cm grosime. Acest procedeu este necesar pentru ca bradul să poată absorbi apa. Acum urmează poate cel mai important aspect ce are rol în păstrarea lui pentru cât mai mult timp.

Trebuie să știi că bradul trebuie pus în apă, asta dacă nu dorești să îl împodobești imediat după ce îl cumperi. În primele 24 de ore, un brad poate să absoarbă circa 2-3 litri de apă sau chiar mai multă.

Trucul genial pentru ca bradul să reziste pe toată perioada sărbătorilor

De aceea, suportul în care se pune bradul este la fel de important. Este recomandabil, prin urmare, să găsești unul în care poți să pui o capacitate de 2-3 litri. Suportul trebuie să fie în funcție de dimensiunile bradului.

Peste toate însă, cheia de a menține bradul proaspăt este să îi pui zilnic apă proaspătă. Apa îl ajută să își mențină mirosul, dar și acele proaspete, întârziindu-le căderea. Circa 2-3 cm din trunchi trebuie să fie acoperit mai mereu de apă. Așa vei ajuta bradul pe toată perioada sărbătorilor!

Desigur, după ce ai urmat toți acești pași, asigură-te și că bradul este pus într-un loc răcoros al casei, departe de sursele de căldură, precum șemineu sau calorifer. Mai mult, bradul trebuie ținut departe de lumina soarelui. Câtă vreme bradul are apă constant, el va rezista câteva săptămâni.

Instalația este și ea importantă, fiind recomandată cea cu becuri LED, întrucât ele nu generează căldură. Unde mai pui că aceste becuri sunt șu mai ieftine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI