Trucul genial pentru a scoate sâmburii din măsline. Nu credeai că este atât de simplu

de: Anca Lupescu
05 07. 2021

Măslinele sunt delicioase și foarte sănătoase, consumate în cantiăți mici. Cu toate acestea, de multe ori sunt enervante, mai ales dacă le folosești la salate, din cauza sâmburilor.

Trucul genial pentru a scoate sâmburii din măsline

Există un truc foarte simplu și eficient cu ajutorul căruia vei putea să îndepărtezi rapid sâmburii de măsline, ca să le folosești în diverse salate, ca topping pentru pizza, sau să le servești alături de un platou cu brânzeturi și mezeluri.

Deși se găsesc pe piață măsline fără sâmburi, acestea sunt, de multe ori, mult mai sărate, iar gustul lor este alterat de saramura în care stau.

Cea mai simplă variantă este să cumperi măsline delicioase cu sâmburi, pe care îi poți îndepărta cu ajutorul acestei metode super rapide și deloc dificile.

Pentru început, așează măslinele pe blatul de bucătărie sau pe o suprafața dreaptă, apoi acoperă-le cu un prosop de bucătărie curat.

Apoi, pune peste ele un fund de lemn greu și presează-le ușor. Măslinele vor fi puțin strivite, iar sâmburele va ieși cât să îl poți prinde și scoate cu mâna.

Există și alte trucuri în bucătărie cu ajutorul cărora să scoți sâmburii de măsline. Unul dintre ele să presezi fiecare măslină cu lama unui cuțit, apoi să le desfaci cu mâna și să scoți sâmburele.

Alte metode de a îndepărta sâmburii din măsline

Ori, poți apela la un borcan. Se așează fiecare măslină pe un tocător și se presează cu fundul unui borcan. Poți face cam 5-6 măsline deodată, în funcție de dimensiunea lor. Sâmburele va ieși atât cât e nevoie ca să îl poți scoate rapid cu mâna.

Măslinele sunt alimente extrem de sănătoase pe care fiecare ar trebui să le includă în dieta zilnică. Fie că sunt verzi, negre sau maro, acestea conțin mulți antioxidanți, vitamine și minerale.

Cu toate acestea, măslinele în ulei pot veni la pachet cu o mulțime de calorii, așa că cel mai bine ar fi să consumi măslinele care vin în saramură și care nu sunt foarte sărate, pentru că un consum ridicat de sare duce la reținerea apei în organism.

Ferește-te de conservele de măsline care vin îmbibate în ulei. Câteva astfel de măsline pot ajunge să aibă până la 150-200 de calorii, adică echivalentul a o felie și jumătate de pâine.