Trucul genial pentru a alege pepene copt de la piață. Detaliul pe care trebuie să îl observi

Trucul genial pentru a alege pepene copt de la piață. Detaliul pe care trebuie să îl observi
Cum îți dai seama dacă un pepene este copt. Detaliile pe care trebuie să le bagi în seamă

Chiar dacă vremea rece a surprins pe toată lumea și pepenii au întârziat să apară la diferitele tarabe, se pare că acum românii se pot bucura de cele mai gustoase și zemoase alimente de pe piață! Recolta este una foarte bogată, dar este important să cumpărăm mereu pepeni copți pentru a nu ne trezi cu probleme în momentul în care ajungem acasă.

Cum alegi un pepene. Trucuri utile

Lubenițele au o prospețime care mereu ne fac să ne bucurăm de vară și de toate alimentele pe care le are de oferit sezonul călduros. Chiar dacă pepenii de Dăbuleni au apărut în piețe și toată lumea se grăbește să îi cumpere pentru a gusta cât mai repede din aceștia, trebuie să ținem cont de foarte multe lucruri înainte de a-i cumpăra pentru a nu ne trezi cu un produs ce nu este copt.

Încă de mici am învățat cum să testăm un pepene ajutându-ne de sunetul pe care îl scoate. Este important să ne dăm seama când lubenița a ajuns la maturitate, de aceea produsul va scoate un sunet ca și cum o scândură a fost lovită, iar ecoul produs va demonstra că interiorul este zemos. De asemenea, lubenițele se crapă în momentul în care se face testul cuțitului.

Ce detalii nu trebuie să fie ignorate atunci când este ales un pepene

Pepenii copți trebuie să aibă o pată galbenă pe spate, ea indicând dacă lubenița s-a copt sau nu. Acest loc demonstrează că pepenele a stat sprijinit pe pământ fără să fie expus la soare, așa că este important să ne uităm cu atenție pentru a alege de pe tarabe cel mai zemos și dulce fruct.

Există și posibilitatea ca pepenele să fie trecut dacă are coaja moale. Pentru a nu exista probleme cu așa ceva, coaja unui pepene trebuie să fie lucioasă, rotundă, cu un aspect cerat și fără deformații, detalii ce arată că miezul este copt și perfect pentru a fi servit de întreaga familie.

Cum îți dai seama dacă un pepene s-a copt. Cele mai simple metode

Mai mult, chiar dacă un pepene pare mai mic față de alte lubenițe, acesta va avea o greutate mai mare dacă este copt în întregime. Dacă lubenița este mică, dar destul de grea, înseamnă că există o cantitate mai mare de apă în interior ce va demonstra faptul că miezul este perfect și produsul nu s-a trecut.

Mai există o metodă prin care îți poți da seama imediat dacă un pepene nu s-a copt. Chiar și fără a atinge produsul, dacă codița prezentată este verde, înseamnă că miezul nu o să fie unul gustos. În schimb, în momentul în care fructul este perfect pentru servire, codița se usuca sau chiar se rupe, demonstrând că lubenița poate să fie cumpărată imediat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI