Trucul genial pe care să-l faci înainte de a dormi noaptea. Așa te vei trezi mereu odihnit
Ne trezim speriați că întărziem la serviciu, mâncăm pe fugă, plecăm în grabă spre serviciu și toată ziua suntem într-o continuă alertă. Cu atâtea griji, nu este de mirare de ce foarte multă lume suferă de insomnii și are probleme de sănătate. Orice medic ne-ar spune să o lăsăm mai moale și să avem mai multă grijă de noi. Aceleași sfaturi le primim de la familie, rude sau prieteni. Cu toate acestea, pare un lucru greu de făcut, având în vedere că trăim în secolul vitezei. Dar oamenii de știință au un truc genial pe care să-l facem înainte de somn.
Truc fabulos înainte de somn
Pe lângă o alimentație echilibrată, timp petrecut în aer liber, mișcare și stil de viață sănătos, odihna este un element esențial, fără de care omul nu și-ar putea găsi echilibrul și satisfacția. Calitatea somnului ne influențează semnificativ starea de spirit, abilitățile de concentrare, stimulează imaginația și ne oferă energia necesară ca să facem față provocărilor cotidiene.
Cum te poți odihni bine noaptea
Deși importanța somnului este adesea neglijată de noi toți, ar trebui să ne odihnim cât mai bine. Iată cum. Oamenii de știință de la Universitatea Texas (SUA) au stabilit că este posibil să adormim mult mai ușor și să ne îmbunătățim calitatea somnului. Secretul este ca înainte de a ne băga la culcare să facem baie cu temperatura apei de 104 – 109 grade Farenheit (40 – 43 grade Celsius). Trucul funcționează cu 90 de minute înainte de somn.
Soluția dezvăluită de experți
Care este explicația? Savanții americani au analizat peste 5000 de studii despre efectele apei calde asupra organismului. Astfel, a fost determinată temperatura optimă a apei ((40 – 43 grade Celsius) pentru un somn împlinit și liniștit. Procedura cu o oră și jumătate înainte de culcare mărește șansele de a adormi, în medie, cu 10 minute mai repede.
De ce nu este recomandat să adormi cu stomacul plin
Pe lângă asta, experții ne recomandă să nu mâncăm înainte de somn. Ultima masă trebuie să fie cu trei ore înainte de culcare, pentru că sistemul digestiv ne poate da peste cap planurile de a ne odihni noaptea. Un stomac plin ne creează o stare de veghe și neliniște.
Totuși, sfaturile specialiștilor nu dau rezultate dacă stresul este la cote maxime, fiind un factor care ne afectează serios calitatea somnului. Încearcă să eviți, pe cât posibil, situațiile stresante de la job, nu da curs șoferilor nervoși din trafic etc.