Trucul genial cu sare pentru talpa fierului de călcat. Va fi ca nou, nu vei mai avea probleme cu hainele

de: Bișinicu Andreea
02 04. 2022

Atunci când te grăbești și nu ești atent, cel mai urât sentiment este să realizezi că ți-ai ars bluza, fusta sau rochia preferată, când ai uitat să îndepărtezi fierul de călcat de pe haine. Articolele vestimentare rămân cu pete cumplite, motiv pentru care trebuie să găsim soluții ideale pentru a le îndepărta. Iată ce poți folosi.

Cum înlături eficient petele lăsate de fierul de călcat

Decât să fii grăbit și să-ți pătezi hainele cu fierul de călcat, mai bine ai ține cont de câteva sfaturi geniale, ca să nu mai fii nevoit să improvizezi o altă ținută în doar câteva minute.

Aceste mici accidente casnice pot fi prevenite cu anumite metode ingenioase, spun gospodinele de pe internet. De exemplu, poți scăpa de petele inestetice de pe articolele tale vestimentare favorite arse, cu ajutorul unor ingrediente și obiecte banale, ce se găsesc în orice locuință: ziar și sare.

Există mai mulți factori care îți pot murdări fierul de călcat. În mod obișnuit, căldura evaporă umiditate, producând calcar ce murdărește orificiile de pe suprafața fierului de călcat.

Deși în aproape toate cazurile este posibil să îndepărtezi petele de fier de pe haine, poți evita problemele curățându-le temeinic și facilitând evacuarea aburului.

Cum cureți fierul de călcat folosind ziar și sare

De asemenea, te poți folosi și de anumite trucuri pentru ca hainele tale să nu se șifoneze, după ce le scoți din mașina de spălat și să nu fie nevoie, astfel, să le calci cu fierul.

Cu toate acestea, anumite haine confecționate din materiale pretențioase necesită o netezire temeinică, motiv pentru care fierul tău de călcat trebuie curățat foarte bine, în prealabil.

Tot ce trebuie să faci este să pornești fierul de călcat, în timp ce pregătești o foaie de ziar pe masa de călcat, peste care adaugi suficientă sare. Apoi, trece fierul de călcat peste ziar de mai multe ori.

După ce ai „calcat” ziarul până când aproape toată sarea a fost îndepărtată, oprește fierul de călcat, pe care îl vei scoate din priză. Lasă fierul la răcit si, abia apoi, vei îndepăera urmele de sare. Șterge-l cu o cârpă moale și gata. Fierul tău de călcat este curat și poate fi folosit fără probleme.