Trucul genial care ţine ţânţarii departe de casa ta. Ce trebuie să pui lângă fereastră sau în terasă

Trucul genial care ţine ţânţarii departe de casa ta. Ce trebuie să pui lângă fereastră sau în terasă
Trucul genial care tine tantarii departe de casa ta. Ce trebuie sa pui langa fereastra sau in terasa

Pe timp de vară tânțarii sunt, probabil, cele mai enervante și insistente insecte care își fac prezența simțită în casă, apartament sau curte. Care este trucul genial care ne ajută să ținem țânțarii departe de cei mici și de cei mari, când temperaturile de afară sunt ridicate.

Trucul genial care ţine ţânţarii departe de casa ta

În timpul sezonului estival, cei mai mari inamici ai oamenilor sunt, fără îndoială, tânțarii. Aceste insecte zburătoare atacă nemilos pielea, motiv pentru care românii apelează la tot felul de substanțe și soluții chimice pentru le pulveriza în propria curte sau în interiorul apartamentelor, pentru a-i goni.

Pentru cei care caută o soluție naturistă de a scăpa de pișcăturile de țânțari, iată ce ne recomandă specialiștii. Pe lângă sprayurile din comerț și brățările despre care se spuen că emit un anumit miros care îndepărtează insectele, românii apelează și la anumite plante care te ajută să elimini țânțarii din raza ta vizuală.

Lavanda, lemongrassul, gălbenele, busuiocul și rozmarinul sunt doar câteva dintre plantele care alungă insectele enervante. Tot ce trebuie să faci este să pui aceste plante în ghivece pe marginea balconului sau în curte, de jur împrejur. Vei vedea o diferență încă din primele ore. Țânțarii vor ocoli curtea sau balconul tău cât ai clipi.

Cât de periculoși sunt, de fapt, țânțarii?

De asemenea, un alt truc esențial este să pui un ventilator în apropierea ferestrei, pe terasă sau balcon. Motivul este unul foarte simplu. Țânțarii urăsc vântul, deoarece îi dezorientează în timpul zborului. Așadar, dacă vei pune un aparat de ventilat în apropierea lor, îți garantăm că nu se vor mai apropia de tine sau de casa ta.

Mușcătura propriu-zisă a țânțarilor nu provoacă durere, ci doar o senzație discretă de usturime. Cu toate acestea, insectele pot fi purtătorii unor afecțiuni precum  malaria, febra galbenă, febra Dengue, febra West Nile, encefalită virală, filarioză limfatică, infecția cu virusul Zika.

Din fericire, însă, în România sunt extrem de rare cazurile în care țânțarii transmit astfel de boli. Cu toate acestea, din cauza faptului că aceste insecte se hrănesc cu sânge, ele pot provoca și anumite alergii.

Nu uita că țânțarii se strâng în locuri unde este o sursă de apă. Așadar, cel mai bine este să eviți lacurile, râurile, fântânile sau chiar și obiecte din gospodărie precum robinetele stricate, furtunul din grădină sau alte recipiente care pot aduna apă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI