Trucul genial care te scapă de scamele de pe haine. Ce să pui în mașina de spălat

Trucul genial care te scapă de scamele de pe haine. Ce să pui în mașina de spălat
Trucul genial care te scapă de scamele de pe haine.

Scamele de pe haine sunt o problemă mai frecventă în sezonul rece, iar asta pentru că purtăm haine mai groase, precum pulovere, paltoane și eșarfe. Astfel de articole de îmbrăcăminte sunt cele mai predispuse la a se scămoșa, lucru care le face să pară mai uzate decât sunt în realitate. Însă un truc genial te ajută să previi o astfel de situație și să nu fii nevoit să renunți la un anumit obiect vestimentar din cauza scamelor de pe țesătură! Iată despre ce este vorba!

Trucul genial care te scapă de scamele de pe haine

Hainele pe care le numim „pufoase” lasă scame de obicei la spălat. O parte din „puful” vărsat în mașina de spălat se poate depune și pe viitoarele haine care ajung în cuvă, creându-se un soi de cerc vicios al scamelor. Însă un ingredient special te ajută să scapi de problemă, iar hainele tale nu se vor mai scămoșa, deci nici deteriora.

Este vorba despre un truc care are un ingredient deja foarte bine cunoscut pentru întrebuințările sale multiple în gospodărie, și anume, bicarbonatul de sodiu.

Acțiunea acestuia va împiedica puloverele sau prosoapele tale pufoase să mai lase scame. Tot ce trebuie să faci este să pui 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu, alături de detergentul obișnuit, în orificiul mașinii de spălat, iar țesăturile tale nu vor mai face scame.

Nu este nevoie să mai folosești balsamuri din comerț și asigură-te că setezi o centrifugare mai ușoară la mașina de spălat. Poți apela la acest truc și în cazul prosoapelor sau al cearceafurilor.

Ce alt ingredient are efect în îndepărtarea scamelor

Un alt ingredient care te poate ajuta să scapi de scamele de pe haine oțetul alb. Oțetul alb are utilizări importante în curățarea gospodăriei, cum ar fi albirea petelor, dezodorizarea hainelor sau chiar îndepărtarea celor mai dificile pete de mucegai.

În cazul scamelor, oțetul va împiedica hainele și prosoapele să se scămoșeze. Tot ce trebuie să faci este să adaugi 250 ml de oțet alb la fiecare spălare.

Nu numai că le va împiedica să mai producă scame, ci le va curăța în mod natural. De fapt, oțetul alb mai este cunoscut și drept unul dintre cele mai bune balsamuri de casă, deoarece balsamurile din comerț ajung să deterioreze și să blocheze fibrele îmbrăcămintei, în special articolele sportive sau cele fabricate din lână. De asemenea, nu uita să urmezi instrucțiunile de spălare de pe fiecare etichetă în parte.