Trucul genial care te ajută să separi rapid gălbenușul de albuș. Ai nevoie doar de o sticlă din plastic VIDEO
Când vine vorba de bucătărie, preferăm să apelăm la trucuri care să ne ajute să terminăm treaba repede. Mai ales când trebuie să pregătim mâncăruri, indiferent dacă sunt sau nu sunt pretențioase. Rețelele de socializare sunt pline de materiale în care ne sunt prezentate trucuri ce pot fi utilizate în bucătărie. De cele mai multe ori, ele devin virale. Este și cazul unor sfaturi privind utilizarea ouălor în bucătărie. Află cum separi gălbenușul de albuș, fără să dai de probleme.
Cum separi gălbenușul de albuș în mod eficient
Există o mulțime de trucuri ce pot fi folosite de către gospodine în bucătărie, pentru a-și ușura munca. În rândurile următoare, vom prezenta câteva dintre cele pe care le considerăm a fi interesante și de ajutor pentru gospodine. Chiar dacă nu le puneți în practică imediat, s-ar putea ca, la un moment dat, să vă fie de folos.
Este și cazul separării gălbenușului de ou de albuș. Poți să faci cu foarte mare ușurință acest lucru dacă folosești o sticlă. Este un truc al ouălor pe care prea puține gospodine îl cunosc. În mod normal, odată goale, avem tendința de a arunca PET-urile la gunoi. Dar cum ar fi dacă le-am folosi în alt scop, care să ne ușureze munca în bucătărie?!
Evită să faci erori atunci când separi albușurile de gălbenușuri. La început, poate pare o idee ciudată, însă separarea gălbenușului de ou de albuș cu ajutorul unui PET chiar funcționează. Folosind puterea de aspirație, produsă prin strivirea sticlei de plastic, putem absorbi gălbenușul spre interiorul sticlei. Ulterior, îl punem separat într-un recipient sau bol. Continuăm să folosim această metodă până ne-am împlinit obiectivul, potrivit blogului Sedovin.
Trucurile gospodinelor pentru fierberea ouălor
Există și alte trucuri când vine vorba despre utilizarea ouălor în bucătărie, chiar și la gătit. Dacă vreți să vă bucurați de ouă fierte fără să îndepărtați prea mult albuș odată cu coaja, iată ce trebuie să faceți! Fierbeți în prealabil ouăle în coajă timp de 10 secunde, lăsați-le la răcit, după care fierbeți-le din nou. Albușurile se vor întări și le vor menține perfect învelite în jurul gălbenușurilor.
Un alt secret care trebuie știut neapărat este fierberea ouălor în punguțe mici din folie de plastic. Această metodă de a fierbe ouăle este folosită de către bucătarii restaurantelor de lux. Pungile ajută la menținerea compoziției oului întreagă. Ele împiedică, totodată, desprinderea albușurilor în apă.
Un alt truc pe care îl puteți folosi se referă la înțeparea ouălor înainte de a fi puse la fiert. În acest fel, vă asigurați că ele nu se sparg. Pur și simplu fă o gaură mică în ou, acolo unde se află bula de aer sau capătul mai rotund al oului. O parte din aer va ieși din ou astfel încât acesta va acumula mai puțină presiune, iar coaja nu se va mai crăpa.
Sfaturi pentru prepararea celei mai bune omlete
În altă ordine de idei, atunci când vrem să gătim omletă, trebuie să fim foarte atenți la câteva sfaturi date de către chefii din marile bucătării ale lumii. Vom avea parte de o porție de mâncare savuroasă! Iată câteva trucuri dintre cele mai lăudate de către gospodine.
Când preparăm omletă, trebuie să luăm ouăle de pe foc înainte de a fi fierte complet. Astfel, căldura reziduală le va găti până când ele vor fi gata. Tigăile rămân fierbinți pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce înseamnă că alimentele vor continuă să fie gătite de căldura reziduală.
Dacă vreți să mâncați o omletă moale, gătiți ouăle într-o oală rece. Pur și simplu puneți ouăle într-o oală sau o tigaie rece cu câteva bucățele de unt și începeți să amestecați încet, dar des. Pe măsură ce tigaia se încinge, retrageți-o de pe foc. Puneți-o din nou pe foc și repetați această mișcare pentru ca oala să nu se încălzească niciodată prea tare. Această tehnică va oferi omletei o textură foarte cremoasă.