Trucul genial care garantează ouă poșate perfecte, de fiecare dată. Ce trebuie să facă gospodinele când le gătesc la friteuză

de: Ioana Bucur
25 04. 2023

Este o metodă mai sănătoasă de a prepara ouăle, gustoasă, sofisticată, un adevărat răsfăț culinar, însă nu tocmai simplu de făcut. O femeie care nu reușea niciodată să le prepare ca la carte a descoperit rețeta succesului și a dezvăluit trucul genial care garantează ouă poșate perfecte, de fiecare dată. Ce trebuie să facă gospodinele când le gătesc la friteuză.

Cum faci ouă poșate perfecte la friteuză

Dacă îți dorești să îți surprinzi musafirii și familia sau vrei, pur și simplu, să te răsfeți cu un mic dejun sofisticat, trebuie să înveți cum să prepari ouă poșate. Sunt gustoase, sănătoase, însă nu tocmai ușor de făcut, cerând destul de multă îndemânare și multe încercări.

O femeie a descoperit însă rețeta succesului: friteuza cu aer cald.

Pasionată de tot ce înseamnă artă culinară, Ashlea a recunoscut că dădea mereu greș când venea vorba de gătit ouăle poșate.

După ce a găsit trucul pe o platformă de social media, l-a încercat imediat și s-a declarat mai mult decât încântată de rezultat: gălbenușurile erau aurii, suficient de moi, aproape de perfecțiune.

A început prin a turna puțin ulei și apă fierbinte în două vase de ramekin rezistente la cuptor, înainte de a sparge un ou în fiecare.

Te-ar putea interesa și: Cum faci ouă poșate în câteva secunde. Nu ai nevoie de apă clocotită. Trucul te va cuceri

„Sunt delicioase, așa le voi găti de acum”

Apoi a pus ouăle în friteuza cu aer, setând temperatura la 200C. Deoarece friteuza ei era deja bine încălzită, ouăle au fost gata în doar cinci minute, dar Ashlea a precizat că pot fi lăsate și șase minute.

„Am scurs apa din vas, mi-am făcut niște pâinici, am pus niște unt, am topit puțină brâznă, am pus în farfurie și niște cârnați și apoi aceste ouă minunate”, a explicat Ashlea pe TikTok.

A făcut și o mică demostrație: a tăiat oul pentru a dezvălui un gălbenuș portocaliu bogat, cu o consistență ușor lichidă. Verdictul ei final: „Sunt delicioase”.

Încântată de felul în care a ieșit brunch-ul ei gustos, ea a adăugat: „Îmi voi găti ouăle poșate așa de fiecare dată acum”.

Te-ar putea interesa și: Cum faci un ou poșat perfect! Trucul pe care l-ai așteptat toată viața