Trucul fantastic prin care să dormi noaptea fără căldură. Te costă foarte puțini bani
Pentru că facturile la energie sunt într-o continuă creștere, mulți nu își permită să țină căldura deschisă întotdeauna. Unii preferă chiar să se odihnească îmbrăcați mai gros pentru a face economie. Află și tu trucul fantastic prin care să dormi noaptea fără căldură. Te costă puțini bani, în comparație cu costul energiei.
Trucul fantastic prin care să dormi noaptea fără căldură
În ultimul an de zile, facturile la energie au crescut atât de mult încât puțini sunt cei care își mai permit să mențină locuințele călduroase întotdeauna. Când se pun la culcare, unii se odihnesc în încăperi reci, motiv pentru care preferă să apeleze la haine mai groase pentru a se încălzi. Este cazul multor pensionari din România.
Un expert a dezvăluit un truc cu ajutorul căruia te poți încălzi noaptea, fără să dai drumul la căldură și fără să fie nevoie să te îmbraci gros. Nu te va costa foarte mult, dacă analizăm prețul, comparativ cu cel al unei facturi la energie. Află în rândurile de mai jos cum te poți încălzi noaptea, fără să scoți foarte mulți bani din buzunar.
Ai mai auzit despre topper-ul de saltea? Este, probabil, una dintre cele mai strategice investiții pe care le poți face pentru a dormi bine noaptea. Din punct de vedere al proprietăților ce țin de încălzire, este foarte eficient. Topper-ul care se depune pe saltea poate prezenta umpluturi diverse, care influențează nivelul de căldură din pat.
Pe perioada sezonului rece, un topper de saltea din spumă sau din microfibre este excelent pentru a menține căldura pe durata somnului. Mai mult, oferă un plus de confort pe perioada odihnei, a explicat specialistul James Higgins, CEO la compania engleză Ethical Bedding.
Cât costă un topper de saltea. Prețurile nu sunt piperate
Un topper de saltea reprezintă soluția perfectă pentru a menține căldura în pat, în sezonul rece, susține expertul mai sus citat. Acesta a explicat că, odată cu implementarea pe saltea a unui astfel de material, somnul va fi mai profund, iar corpul nu va resimți temperatura scăzută din dormitor. Mai ales în condițiile în care se folosește o plapumă bună.
În România, prețul unui topper de saltea poate să varieze între suma de 150 de lei și chiar 300 de lei, potrivit site-urilor de specialitate. Expertul James Higgins a mai precizat că este important ca plapuma cu care ne învelim noaptea să fie călduroasă. Pentru a reține căldura corpului, trebuie să folosim cearșafuri pentru a o înveli.
Cearșafurile au rolul de a proteja plapuma. În același timp, ele sunt foarte utile în perioada sezonului rece. Practic, lenjeriile pentru plapumă reprezintă un strat suplimentar de material, care ajută la reținerea căldurii corpului. Astfel, temperaturile de pe timpul nopții nu vor fi resimțite atât de profund, potrivit specialistului.
Nu este de neglijat materialul cearșafurilor. James Higgins spune că lenjeriile din bumbac conservă cel mai bine căldura. Mai mult decât atât, sunt și moi la atingere și durabile. Cearșafurile din bumbac sunt cele mai potrivite pentru plapume.