Trucul care te ajută să păstrezi castraveții proaspeți mai mult timp. E mai simplu decât credeai

de: Ana Chivu
14 10. 2022

Cu siguranță toate gospodinele știu cât de greu este să gătești cu castraveți pentru că se înmoaie imediat și nu mai sunt deloc gustoși. Nu trebuie să te mai ferești de rețelele care îi au în prim-plan. Marii bucătari știu care este trucul care îi ajută să păstreze leguma proaspătă pentru mai mult timp. Aceștia sunt des folosiți în special la platourile tradiționale și în salate mixte. Cum poți să te bucuri de ei mai mult?

Truc pentru castraveți: cum să îi păstrezi proaspeți mai mult timp?

Castraveții sunt adorați de toată lumea în salatele de vară sau primăvară. Desigur că în zilele noastre îi avem în supermarket indiferent de sezon, dar acest lucru nu se întâmpla și în vremurile apuse. Bunicii se descurcau foarte bine și fără frigidere cu ajutorul unor trucuri descoperite de nevoie.

Puține gospodine au învățat cum să depoziteze cu succes legumele și în absența unui aparat electrocasnic pentru răcit. Nu trebuie să mai renunți să cumperi această legumă sau să eviți să o folosești după câteva zile după cumpărare. Există câteva trucuri care prelungesc prospețimea castraveților.

Pune legumele într-o cutie de nisip fără ca acestea să se atingă între ele. Pasul al doilea este să depozitezi cutia într-un loc răcoros precum o cămară sau o pivniță. O altă metodă este să învelești fiecare bucată într-o frunză de varză. Procedura durează, dar cu siguranță o să rămâi uimită de rezultat. Vei avea castraveți proaspeți și crocanți și după patru sau cinci zile.

Rețetă de castraveți pentru iarnă

Castraveții crocanți cu ketchup pentru iarnă sunt foarte buni. Puțini oameni îi prepară, dar cu siguranță rețeta urmează să ajungă la urechile multora de acum încolo.

  • Ingrediente:

castraveți 2 kilograme,
8 crenguțe de mărar,
cinci căței de usturoi,
frunze de hrean – după gust,
frunze de dafin – după gust,
boabe de piper negru – după gust
1 litru de apă,
1 lingură de oțet,
1 lingură de zahăr,
2 linguri de sare,
200 grame de ketchup picant

  • Preparare

Spală și sterilizează borcanele. Pune rând pe rând: frunzele de hrean, mărarul, usturoiul, frunzele de dafin și piperul negru. Adaugă cuișoare întregi și pune castraveții cu puțin spațiu între ei. Amestecă ingredientele și fierbe saramura, ulterior toarnă lichidul ușor rece în fiecare recipient.

Închide borcanele cu capace și lasă totul la răcit preț de cel puțin o zi. Specialiștii nu recomandă să deschizi borcanele în următoarele două săptămâni pentru ca legumele să fermenteze bine. Depozitează recipientele într-un loc răcoros.