Trucul care îți umple mușcatele de flori. E musai să începi să le faci asta
Pasionații de plante de apartament știu cât de important este să-ți îngrijești florile de interior și să le tratezi cu simț de răspundere, fiind atenți la soiul pământului folosit, cât de multă apă primesc, precum și dacă sunt expuse suficient de mult la soare. Trucuri geniale pentru a avea grijă de mușcatele de pe balcon. Ce trebuie să faci ca să înflorească.
Trucul care ajută mușcatele să înflorească
Cu toții știm că mușcatele sunt printre florile de apartament preferate de către români. Au petatele viu colorate, emană un parfum îmbietor și sunt extrem de versatile, nefiind foarte pretențioase.
Iată unde trebuie să așezăm respectivele plante de interior, pentru ca ele să înflorească, în diferite tonuri de roz, mov și roșu, și să ne umple casa de bucurie.
Specialiștii sunt de părere că aceste plante trebuie ținute în curte, grădină sau balcon, acolo unde vor avea parte de lumina directă a soarelui.
„Vorbim despre aceste flori extraordinar de populare printre români. Ca să întreținem o mușcată bine, să avem o mușcată colorată, prima condiție pe care trebuie să o îndeplinim este legată de lumină.
Locul unde stă mușcata este esențial pentru înflorirea ei. Lumină este cuvântul de bază. Multe ore de lumină directă de la soare, şase ore cel puțin pentru un loc unde soarele bate direct.
„Pervazul ferestrei sau chiar și un balcon deschis este numai bun!”
Mușcatele de apartament trebuie ținute 6 ore la lumina directă a soarelui sau opt ore, când vine vorba de lumina indirectă, spun specialiștii. De asemenea, aceste flori trebuie udate mai des, deoarece se usucă extrem de repede.
„Opt ore cel puțin de lumină, atunci când vorbim despre o lumină indirectă care ajunge pe florile și pe frunzele plantei. O expoziție sudică ar fi ideală, dacă stăm undeva la bloc. Pervazul ferestrei sau chiar și un balcon deschis este numai bun.
Această lumină vine la pachet însă și cu niște udări, pentru că atunci când stă în lumina directă a soarelui, pământul din ghiveci se usucă mult mai repede și atunci trebuie să venim cu un aport suplimentar de apă.
Atenție, aport suplimentar nu înseamnă mai multă apă, ci udări mai dese, regulate, astfel încât pământul să nu se usuce foarte tare, nici măcar la suprafața lui. Ideal ar fi să udăm mușcata în ghiveci. Ea nu suportă apa direct pe frunzele ei.
Sunt frunze care au perișori și atunci picăturile de apă rămân aici, pe plantă. Se poate forma acel efect de lupă, sub acţiunea directă a razelor soarelui şi frunzele se ard. Deci, o udare direct pe pământ sau în ghiveci este ideală pentru mușcată”, a explicat Oana Matei, inginer horticultor la Antena 3.