Trucul care îți salvează hainele de invazia moliilor. Își face treaba mai bine decât naftalina, ce să pui în dulapuri
Trebuie să afli și tu trucul care îți salvează hainele de invazia moliilor! Aceste mici insecte par inofensive, însă îți pot distruge hainele preferate într-un timp record. Naftalina este eficientă, însă are un miros pe care nu mulți îl suportă. Vezi mai jos soluții eficiente și plăcut mirositoare.
Trucul care îți salvează hainele de invazia moliilor
Moliile reprezintă o adevărată problemă. Sunt foarte multe cazuri de gospodine care și-au găsit plăpumile din lână pur și simplu ciuruite de aceste insecte. În plus, dacă ajung la haine, moliile le vor face găuri foarte inestetice. Pur și simplu nu veți mai avea ce face cu ele și veți fi nevoiți să le aruncați. Citește și Stropește geamurile cu această soluție de casă și toți țânțarii vor dispărea. E cel mai eficient truc vara
Așadar, trebuie să știm cum să ne ferim hainele de enervantele molii. O metodă bună este naftalina, însă aceasta are un miros greu de suportat pentru foarte mulți oameni. Noi venim în ajutorul vostru cu soluții naturale, dar foarte eficiente.
Există câteva plante pe care le poți pune în dulap pentru a îndepărta molii și a menține hainele în siguranță. Iată câteva dintre acestea:
Laurul: Frunzele de laur au un miros puternic care le descurajează pe molii. Pune câteva frunze de laur uscate în pungile sau cutiile în care îți păstrezi hainele.
Levănțica: Levănțica este cunoscută pentru mirosul său plăcut și pentru proprietățile sale de respingere a insectelor, inclusiv a molilor. Poți pune săculeți cu flori de levănțică uscată în dulap pentru a menține molii la distanță.
Cimbrul: Cimbrul este o altă plantă cu un miros puternic care poate fi folosit pentru a îndepărta molii. Pune câteva ramuri de cimbru uscat în dulap. Citește și Scapă rapid de muște cu 3 ingrediente pe care le ai în bucătărie. Trucul vechi de sute de ani cu efect imediat
Menta: Menta are un miros proaspăt și puternic care poate fi folosit pentru a descuraja molii. Pune câteva frunze de mentă uscată în dulap pentru a menține insectele la distanță.
Rozmarinul: Rozmarinul este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și antimicrobiene, dar și pentru mirosul său plăcut. Pune câteva crenguțe de rozmarin uscat în dulap pentru a îndepărta molii și a conferi hainelor un miros proaspăt.
Ce trebuie să mai facem pentru a ne feri de molii? Ei bine, specialiștii consideră că principalul factor care favorizează prezența molilor în dulapuri este umiditatea și lipsa ventilației adecvate. Prin urmare, unul dintre cei mai eficienți pași pe care îi poți face este curățarea și aerisirea regulată a dulapului.