Trucul banal prin care bujorii vor rezista mai mult în vază. Ce să faci cu florile

Trucul banal prin care bujorii vor rezista mai mult în vază. Ce să faci cu florile
Trucul banal prin care bujorii vor rezista mai mult in vaza. Ce sa faci cu florile

Bujorii sunt printre florile preferate ale românilor, datorită coloritului extraordinar și parfumului îmbietor pe care-l emană. Florea lunii mai, așa cum este cunoscută printre iubitorii de plante, îți înfrumusețează sufrageria, atunci când tronează într-o vază splendidă. Ce ingredient trebuie pus în vaza florilor, pentru ca bujorii să reziste mai mult timp.

Cum rezistă bujorii mai mult timp în vază

Pentru că data de 15 mai a fost desemnată Ziua Bujorului Românesc, gospodinele au găsit câteva trucuri geniale care te ajută să te bucuri, pentru mai mult timp, de frumusețea acestor flori parfumate în propria locuință.

Mari, cărnoși, cu petale colorate și cu o aromă care te poartă cu gândul într-un lan de flori parfumate, bujorii pot rezista mai mult timp în vază, trebuie să ții cont de aceste sfaturi.

În primul rând, trebuie să schimbi zilnic apa florilor. Pentru ca bujorii să fie deschiși și fermi pentru mai mult timp, asigură-te de faptul că apa în care stau în vază este curată și proaspătă.

În al doilea rând, un alt sfat genial este să le scurtezi tulpinile, după ce le-ai spălat sub un jet de apă, o dată la două zile. În acest fel, plantele vor respira mult mai bine.

Important de reținut este faptul că bujorii sunt flori extrem de sensibile, motiv pentru care nu rezistă foarte mult timp după ce au fost recoltați. Din acest considerent, grădinarii culeg bujorii atunci când sunt boboci.

Cum înviorezi bujorii care sunt pe punctul de a se ofili

Deși aceste flori înrudite cu trandafirii sunt cu adevărat spectaculoase în momentul în care își deschid petalele, specialiștii îți recomandă să torni o linguriță de zahăr în apa florilor, dacă vrei să grăbești acest proces al evoluției.

Un alt truc genial pentru a păstra apa florilor cât mai proaspătă este să utilizezi praf de sare de bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să pui 80 de grame de sare la un litru de apă, iar efectele nu vor întârzia să apară. Totodată, toarnă câteva picături de oțet în apa bujorilor, pentru ca plantele să

Pe de altă parte, atunci când observi că bujorii dau primele semne de ofilire, aplică-le un tratament care să le readucă la viață. Umple chiuveta sau cada cu apă rece și scufundă florile pentru câteva minute. Se vor înviora imediat.