Trucul banal pentru eliminarea petelor de ulei de pe haine. Nu vei mai avea probleme

Trucul banal pentru eliminarea petelor de ulei de pe haine. Nu vei mai avea probleme
Cum scoți petele de ulei de pe haine

Se întâmplă multor gospodine să greșească uneori și să se păteze cu ulei. Acest lucru se poate întâmpla din grabă sau din neatenție. Mulți oamenii întâmpina asta atunci când pun într-un ulei încins alimente care au apă pe ele. Cum poți să elimini astfel de pete? Nu trebuie să mai arunci hainele preferate pentru acest mic detaliu. Ce modalitate au găsit experții pentru a te scăpa de pete?

Cum să scapi de petele de ulei: ce trebuie să faci?

Unele din cele mai grele pete de scos sunt cele de ojă, vin și de ulei sau grăsime. Accestea sunt greu de eliminat, iar cei mai mulți se pregătesc să își ia adio de la hainele care au ajuns în modul acesta.

Cu toate astea, nu este nevoie să îți faci griji sau să transformi în cârpe bluza ta preferată pentru că îndepărtarea petelor de ulei este posibilă, mai cu seamă dacă sunt încă proaspete. Trebuie să acționezi imediat! Poți să pui bicarbonat de sodiu peste zona afectată și uleiul va fi absorbit de ingredientul minunat.

Uleiul nu va intra în modul acesta în fibrele țesătuii. De asemenea, trebuie să știi că înainte de a folosi bicarbonatul de sodiu trebuie să așezi o bucată de hârtie absorbantă sau un prosop de hârtie curat pe pata ta. Presează cât poți de tare și lasă compusul chimic să stea peste noapte pe zona afectată. Este nevoie să clătești haina și mai apoi să o cureți așa cum ai face-o în mod normal.

Ce trebuie să faci?

Mai mult decât atât, creta este și ea de ajutor în acest caz. Pudra de cretă are puterea de a absorbi grăsimile. Aceasta este un agent de îndepărtare a petelor care te scapă de orice fel de grăsime. După ce lași pudra pe pată preț de 20 de minute, clătește cu apă foarte rece, iar mai apoi spală cu detergent totul.

Lichidul de vase este și el bun în această situație. Aplică puține picături pe pată și freacă ușor cu degetele pentru a întinde produsul. O periuță cu dinți moi te poate ajuta în acest sens. Lasă să stea produsul pe zona afectată și peste cel puțin 10 minute spală haine.

Specialiștii recomandă detergentul capsule pentru haine cât mai curate pentru că este unul din cele mai eficiente pentru curățenie. De asemenea, este util să folosești balsam pentru că aduce hainelor tale un miros superb pe care îl vor păstra chiar și câteva zile bune.