Trucul banal pentru a găti mușchiul de porc în 30 de minute. Secretul pe care vrea să-l afle toată lumea
Mușchiul de porc perfect gătit, roz și suculent, am putea spune că este un lux. Un lux de care mulți dintre noi se pot bucura doar la restaurant. Friptura este o alegere costisitoare atât la restaurant, cât și atunci când este gătită acasă. Lipsa cunoștințelor unui bucătar calificat care să decidă când este gata poate face ca întregul proces să fie destul de descurajant. Este important să găsiți o rețetă bună de friptură de mușchi file în primul rând. Dar există o mulțime de sfaturi și sugestii utile care vă vor ajuta să obțineți friptura perfectă.
Cum să gătești mușchiul de porc la perfecțiune
Pentru a găti mușchiul de porc, trebuie să vă gândiți la utilizarea tigăii potrivite. La gătitul la temperatura potrivită și pentru timpul potrivit. Apoi, mai este și chestiunea condimentării. O condimentați cu o oră înainte de a o găti sau chiar înainte de a o pune în tigaie.
Aceasta din urmă este cea mai sigură modalitate de a obține aroma dorită, dar prima variantă este încă perfect rezonabilă. Sărarea cu mult timp înainte de a găti va întări suprafața fripturii, oferindu-vă și mai multă aromă.
Asigurați-vă doar că ștergeți excesul de umiditate înainte de a găti. Ca regulă generală, evitați să folosiți piperul până după ce mușchiul de porc este gătit. Dacă tigaia este fierbinte, piperul se va arde și va avea un gust acru, așa că cel mai bine este să-l adăugați după aceea.
Friptura să fie la temperatura camerei
Unul dintre cele mai importante lucruri de reținut înainte de a găti mușchiul de porc este să vă asigurați că acesta ajunge la temperatura camerei înainte de a se apropia de tigaie. Dacă gătiți o friptură direct din frigider, interiorul va fi rece și va dura mult mai mult timp pentru a se găti.
Probabil mușchiul de porc va fi încă crud în momentul în care partea exterioară a fripturii va fi gata. O grosime optimă pentru mușchiul de porc este între 1, 1,5 cm și 3 cm, orice grosime mai mică de atât se dovedește a fi dificilă pentru a nu se găti prea mult.
În ceea ce privește uleiul, cel mai bine este să folosiți un ulei fără aromă. Este important să aibă un punct de afumare ridicat, cum ar fi uleiul de arahide sau vegetal.
Dacă doriți să adăugați untul pentru a adăuga bogăție, faceți acest lucru după ce ați întors mușchiul de porc și ungeți friptura cu untul care face o spumă minunată în timp ce se gătește. Încercați să adăugați ierburi precum rozmarin sau cimbru și usturoi atunci când adăugați untul pentru o dimensiune suplimentară de aromă.
Citețte și: Greșeala uriașă pe care o fac românii cu carnea de porc. Cât rezistă, de fapt, în congelator
Timpul de gătire a fripturii depinde în totalitate de preferințe
O friptură de 1,5 cm-3 cm gătită la temperatura camerei va dura aproximativ un minut pe fiecare parte, cu câteva minute în cuptor pentru a se încălzi la mijloc. Cel mai important lucru este să obțineți o friptură bună la exterior fără a găti prea mult interiorul.
Ultimul lucru de reținut atunci când gătiți mușchiul de porc este importanța timpului de repaus. Când este gătit, are nevoie de timp pentru ca fibrele musculare să se relaxeze.
Dacă îl tăiați imediat, acele sucuri delicioase de carne vor curge pe farfurie. Odihniți friptura timp de aproximativ cinci minute, iar carnea se va relaxa și va reabsorbi toate acele sucuri, oferindu-vă o friptură fragedă și suculentă.
Ingredientele necesare pentru mușchiul de porc perfect
- 2 fripturi de mușchi file, cu o grosime între 1,5 și 3 cm
- ulei vegetal sau ulei de arahide
- 1 bucată de unt
- 1/4 buchet de cimbru
- 3 căței de usturoi, zdrobiți, dar fără coajă
- sare de mare în fulgi
- piper negru
Cea mai bună friptură asezonată cu legume
Și pentru că mușchiul de porc nu merge mâncat singur, îl puteți asezona cu o garnitură de legume, precum ardei gras verde și roșu, împreună cu praz.
Până e gata friptura aveți timp să căliți legumele în nu mai mult de 2 linguri de ulei, la care adăugați și apă pentru ase pătrunde bine.
După ce le-ați călit, și mușchiul de porc este gata rumenit, adugați-le pe toate într-o tigaie și stingeți totul cu un pahar de apă caldă.
Citește și: Mușchiuleț de porc cu sos de prune, rețetă ideală de toamnă VIDEO
Ingredientul secret pentru friptura ta
Secretul extrem de important, când gătim mușchiul de porc, este sosul marinat făcut din usturoi, la care se adaugă coajă de lămâie, cimbru, puțin piper și sare.
Le amestecați bine, după care puneți mușchiul de porc și îl băgați 10 minute în frigider. După ce îl scoateți, așa cum vă spuneam, lăsați-l să ajungă la temperatura camerei, apoi puneți-l pe grătar.
Poftă bună!