Trucul banal care te scapă de mirosurile urâte din bucătărie. Multe gospodine fac o greșeală teribilă după ce gătesc

de: Ana Chivu
20 08. 2022

Un truc banal te ajută să scapi de mirosurile urâte din bucătărie. Cu siguranță ai evitat să îți petreci ore bune acolo din cauza miresmei deloc încântătoare sau ai făcut anumite preparate ce și-au pus bine amprenta în atmosferă. Nu trebuie să îți mai faci griji în această privință pentru că există o metodă simplă și ieftină care te poate ajuta. Multe gospodine fac o anumită greșeală. Cu siguranță vei evita asta de acum încolo!

Truc banal pentru mirosurile urâte din bucătărie: ce faci greșit?

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să ai parte de un miros urât în bucătărie exact când îți este lumea mai dragă. Mai exact, poate ai pățit asta când ai avut prieteni sau familie în vizită sau poate te pregăteai să te bucuri de o zi onomastică la tine acasă. Mai mult decât atât, mireasma neplăcută pe lângă aromele de la preparatele gătite devine foarte urâtă.

Poate multe gospodine fac asta fără să își dea seama. Concret, majoritatea doamnelor și domnișoarelor aruncă mâncarea în chiuvetă. În modul acesta riști ca anumite bucăți din alimente să se blocheze în țevi și să prindă un miros în cele din urmă. Este recomandat să arunci toate bucățile rămase pe farfurie la finalul mesei și mai apoi să speli la mână vasele.

Puțini oameni știu, dar zațul de cafea nu se dizolvă și se lipește rapid de țevi, formându-se astfel un blocaj. Mai mult decât atât, grăsimea și uleiul nu sunt deloc o combinație bună pentru chiuveta ta pentru că se întăresc după ce se răcesc și formează în scurt timp un dop în scurgere.

De asemenea, dacă ai terminat de gătit un chec sau o pâine de casă, nu uita să cureți bine vasele de ingredientele folosite. Făina și apa se umflă și se lipesc de țevi foarte rapid, așa că trebuie să ai mare grijă.

Nu mai face asta!

Trebuie să eviți în special aceste combinații:

  • zaț de cafea – nu se dizolvă, se lipește de țevi și, acumulându-se, devine o cauză de blocaj;
  • cojile de legume și fructe tocate – nu se dizolvă și, prin urmare, se acumulează și formează blocaje;
  • argilă după o mască de față – atunci când este udă, se întărește, se lipește de țevi și provoacă obstrucție;
  • grăsime și ulei fierbinte – când se răcesc, se întăresc și formează un dop în scurgere;
  • făină și aluat – când sunt umede, ambele se umflă, iar apoi alte deșeuri se lipesc de ele;