Trucul banal care te scapă de mirosul neplăcut al coșului de gunoi. Ce să pui, de fapt, pe fundul găleții

de: Cătălina Burghelea
13 02. 2022

Nu de puține ori, ne trezim cu un miros neplăcut în bucătărie, cauzat de coșul de gunoi. Deși îl golim dimineața sau de mai multe ori pe zi, persistă duhoarea. Ce este de făcut, în acest caz? Din fericire, există un truc banal care te scoate din impas. Pe lângă soluții naturale, pe care le poți prepara chiar tu, mai există o metodă eficientă. Iată cum trebuie să procedezi.

Ce să pui în coșul de gunoi, pentru a scăpa de mirosul neplăcut

Tuturor ni s-a întâmplat faza cu mirosul urât provenit din coșul de gunoi. Oricât de neplăcut ar fi, trebuie acționat de urgență, pentru ca mirosul să nu se propage în toată casă. Pe lângă resturile menajere, inclusiv găleata poate fi de vină. Iar dacă ai coșuri de gunoi puse în toată casa, îți dai seama cum va mirosi peste tot, nu? Vestea bună este că poți salva situația cu ajutorul unui truc foarte simplu.

Trucul eficient care îți rezolvă problema din bucătărie

Puține gospodine s-ar fi gândit să pună câteva bucăți de ziar în partea de jos a coșului de gunoi. Aceste straturi de hârtie vor absorbi scurgerile urât mirositoare. Astfel, dacă un suc începe să curgă din sacul de gunoi sau sticla cu bulion picură, nu va exista o duhoare persistentă datorită acestei metode simple. Curățarea găleții va fi mult mai ușor de făcut.

Ce mai poți să faci cu găleata în care sunt resturi menajere

O altă metodă eficientă, care funcționează foarte bine în cazul mirosului neplăcut din coșul de gunoi, este să confecționezi un plic cu ajutorul capselor (precum cele pe care le pui în dulap). Umple un filtru de cafea cu bicarbonat de sodiu și leagă partea superioară cu ață, apoi pune plicul pe fundul găleții de gunoi și duhoarea va dispărea.

Dacă vrei o soluție pentru a scăpa de microbi, înălbitorul este răspunsul. Pe lângă mirosul său puternic, poate ucide bacteriile care ar putea contribui la mirosul din coșul de gunoi. Atenție, însă, la cum îl folosești, ca să nu deteriorezi finisajul cutiei. Înălbitorul poate fi și diluat, în cazul în care consideri că mirosul este prea puternic și nu-l suporți în casă.

Nisipul pentru nisip, soluție-cheie pentru duhoarea coșului de gunoi

Un alt truc pentru combaterea mirosurilor neplăcute este nisipul pentru pisici. Pune-l pe fundul găleții de gunoi, astfel încât să împiedice umezeala și duhoarea să invadeze locuința. Acest tip de nisip absoarbe mirosurile urâte. După o săptămână, aruncă-l din coșul de gunoi și adaugă altul în loc.

Pot exista sute de soluții pentru mirosul neplăcut din coșul de gunoi. Cert este că locul în care se află resturile menajere nu va avea niciodată un parfum de trandafiri, însă grație trucurilor enumerate mai sus, poți diminua acel miros înțepător, ce te face să vomiți.