Trucul banal care te scapă de dependența de telefonul mobil. Sfatul prețios al specialiștilor

de: Bișinicu Andreea
01 03. 2022

Te-ai gândit vreodată că petreci prea multe ore din zi butonând tastele telefonului mobil? Ei bine, specialiștii au găsit soluția perfectă pentru a scăpa de dependența de smartphone. Tot ce trebuie să faci este să selectezi o anumită funcție a mobilului. E incredibil ce rezultate poate avea acest mic experiment.

Cum scapi de dependența de telefonul mobil

La primele ore ale dimineții, la prânz sau seara, la serviciu, în parc sau chiar și la restaurant, când ești printre alte persoane, telefonul mobil pare să se afle mereu în mâna ta.

Indiferent că trebuie să treci nivelul unui joc, iei informații de pe internet sau folosești numeroase alte aplicații, în zilele noastre, oamenii au devenit din ce în ce mai dependenți de smartphone.

Pentru a reduce dependența de telefonul mobil, specialiștii recomandă să pui ecranul pe alb-negru. În acest fel, fără prezența culorilor care îți distrag atenția, ei sunt de părere că vei fi mult mai puțin tentat să întinzi mână după telefon, o dată la 5 minute.

Acum câțiva ani, transformarea ecranului iPhone sau Android într-o serie de nuanțe de gri se putea face printr-o setare de accesibilitate, această soluție fiind menită pentru persoanele cu probleme de vedere.

Deși pare a fi un experiment inedit, specialiștii spun că șansele să îți scadă interesul și timpul petrecut pe zi pe telefonul mobil inteligent sunt extrem de mari.

Cum îți setezi ecranul monocrom pe telefonul tău mobil

Cu toții știm că oamenii se ghidează foarte mult pe o cromatică diversificată, motiv pentru care utilizatorii sunt atrași de aplicațiile și jocurile ce folosesc culori multe și aprinse.

Pentru a-ți seta ecranul monocrom diferă de la iPhone la Android. În ambele cazuri, mecanismul implică doar câteva atingeri pe ecranul telefonului tău mobil inteligent.

În cazul în care ai telefon iPhone, tot ce trebuie să faci este să intri la Configurări, la secțiunea General și să apeși în dreptul cuvântului Accesibilitate.

În continuare, trebuie să mergi la Adaptări Afișaj, situat în partea de sus a ecranului, unde vei selecta Filtre de culoare. Odată ce ai bifat opțiunea respectivă, telefonul tău va deveni alb-negru.

Când vorbim de telefoanele cu sistem de operare Android, locația setării cu pricina variază de la un producător la altul și de la o versiune la alta. În orice caz, de cele mai multe ori, găsești funcția de  la Accesibilitate.