Truc cu bicarbonat de sodiu. Cum poți să scoți zgârieturile de pe ecranele sensibile și lentilele ochelarilor

Autor: Alexandra Chivu - 15:13, 20 aug. 2019
Cum poți să scoți zgârieturile de pe ecranele sensibile și lentilele ochelarilor cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul, praful magic ce le rezolvă pe toate, te poate ajuta și când vine vorba despre zgârieturile de pe ecranele sensibile și lentilele ochelarilor. Cum se prepară pasta care are la bază bicarbonat de sodiu și cum se aplică?

Cum poți să scoți zgârieturile de pe ecranele sensibile și lentilele ochelarilor cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este folosit de gospodine pentru a scăpa de petele de pe canapea, pentru a curăța covoarele, a degresa pereții din bucătărie și în multe alte circumstanțe. E bine de știut că te poți folosi de praful magic nu numai pentru bucătărie, ci și pentru a-ți șterge ecranele sensibile ori pentru a scăpa de zgârieturile de pe lenilele ochelarilor.  Astfel, pentru cei care sunt nevoiți să poarte ochelari permanent, există o soluție de a salva lentilele, fără a cheltui o avere și nici măcar fără a face un drum până la o clinică oftalmologica.

Truc cu bicarbonat de sodiu. Cum poți să scoți zgârieturile de pe ecranele sensibile și lentilele ochelarilor
Bicarbonatul te poate scoate de cele mai multe ori din încurcătură 

Pentru a șterge zgârieturile de pe lentilele ochelatilor tăi, e nevoie să faci o pastă dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și 50 de ml de apă. Aplică pasta pe lentile și freacă suprafața acestora, dar fără să apeși, folosind mișcări circulare. Clătește lentilele după pasul numit mai sus și repetă procedura, până când neplăcerile de pe lentile dispar.

Un alt truc pentru a curăța zgârieturile de pe lentile

De altfel, pe lângă trucul cu bicarbonat, te poți folosi și de pastă de dinți pentru a scăpa de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor de vedere. Pune un strop de pastă de dinți nediluată pe lentile, freacă suprafața lentilelor cu apă rece și poți observa deja cum îți lucesc noile lentile.

Mai mult, dacă nu ai prea multă încredere în pasta de dinți, te poți ajuta de soluția de plajă, că tot suntem în sezon, pentru a elimina zgârieturile. Metoda este recomandată îndeosebi pentru lentilele din plastic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI