Trofeul Euro 2020, prezentat la Arena Națională. Ce primesc primii 2020 de vizitatori

de: Iorgu Ianusi
13 03. 2019

În așteptarea EURO 2020, pe Arena Națională va fi prezentat trofeul Henri Delaunay, cel care va fi înmânat câștigătoarei Campionatului European de anul viitor.

Cei care vor să admire trofeul din argint, cu o greutate de 8 kilograme, sunt așteptați vineri, 15 martie, de la ora 11.00, pe stadion.

Primii 2020 de microbiști prezenți vor primi câte un tichet pentru a participa la o tombolă. În urma extragerilor, 11 fani ai fotbalului pot câștiga tricouri ale naționalei României de fotbal.

„Primăria Capitalei, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, invită toți fanii fotbalului să fie prezenți vineri 15 martie, începând cu ora 11.00, la Arena Națională, unde vor putea să se fotografieze cu trofeul original al EURO 2020. Cupa Henri Delauney, din argint masiv, pentru care se luptă cele mai bune echipe de fotbal din Europa, va putea fi admirată de toți microbistii prezenți, accesul fiind liber.” Primăria Capitalei, comunicat

Microbiștii vor fi așteptați pe Arena Națională de ambasadoarea Bucureștiului la EURO 2020, atleta Gabriela Szabo, campioană olimpică și mondială.

„La evenimentul de la Arena Națională va fi amenajat și un punct de informare dedicat celor interesați de programul de voluntariat EURO 2020. Persoanele prezente la stadion pe 15 martie vor putea afla toate detaliile despre acest subiect și se vor putea înregistra pentru a afla următorii pași. În organizarea EURO 2020 la București vor fi implicați peste o mie de voluntari cu vârsta peste 18 ani.” Federația Română de Fotbal

Vor fi prezenți și foștii membri ai naționalei, Dorinel Munteanu și Miodrag Belodedici, alături de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, consilierul premierului privind Euro 2020, Gheorghe Popescu și selecționerul tricolorilor, Cosmin Contra.

„Primii 2020 de vizitatori vor primi un bilet de tombolă, iar a doua zi, prin tragere la sorți, vor fi desemnați 11 câștigători care vor primi câte un tricou al Naționalei semnat de ambasadorii EURO 2020 la București. Bucureștiul este unul dintre cele 12 orașe care vor găzdui EURO 2020. Este o ediție aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European.” Primăria Capitalei, comunicat

EURO 2020: povestea trofeului Henri Delaunay

Trofeul Henri Delaunay poartă numele primului Secretar General al UEFA. El este cel care a avut ideea organizării unei astfel de competiții continentale.

„Din păcate, Henri Delaunay a murit în 1955, cu 5 ani înainte să-și vadă proiectul pus în practică. Fiul său Pierre a fost desemnat să creeze trofeul care să fie oferit învingătorilor, cu dreptul de a-l păstra timp de 4 ani, până la următoarea ediție a Campionatului European.” Federația Română de Fotbal

Trofeul Delaunay va fi înmânat câștigătoarei EURO 2020 la Londra, după finala de pe stadionul Wembley din 12 iulie 2020.

„Pentru turneul din 2008 a fost realizată o nouă versiune a cupei, mai impozantă, întrucât vechiul trofeu intrase deja în umbra altor trofee ale UEFA din zona competițiilor de club continentale. Noua cupă Delaunay este din argint masiv, în greutate de 8 kilograme și cu o înălțime de 60 centimetri, cu 2 kilograme mai mult decât vechiul trofeu și cu 18 centimetri mai înaltă. Soclul de marmură a fost înlocuit cu unul mai mare de argint, iar numele câștigătoarelor sunt acum gravate pe spatele trofeului.” Federația Română de Fotbal

În București sunt programate trei meciuri ale grupei C, în 14, 18 și 22 iunie 2020 dar și o optime de finală, programată pe 29 iunie 2020.

În situația în care tricolorii se vor califica la EURO 2020, atunci vor ajunge în Grupa C și ar putea disputa cel puțin două partide în București.