Trecerea Dunării pe la Bechet a fost suspendată. MAE, anunț important pentru toți românii care pleacă în Bulgaria, Grecia sau Turcia

de: Andrei Simion
22 08. 2024

Ministerul Afacerilor Externe anunță joi că activitatea de transport cu feribotul pe ruta Oryahovo – Bechet, peste fluviul Dunărea, va fi suspendată temporar din 21 august, din cauza nivelului scăzut al apei. Conform site-ului Poliției de Frontieră, ultima traversare cu feribotul din România a avut loc miercuri, la ora 19.00.

MAE, anunț important pentru toți românii care pleacă în Bulgaria, Grecia sau Turcia

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat către Grecia sau Turcia că activitatea de transport cu feribotul va fi suspendată temporar la traversarea fluviului Dunărea prin PCTF Oryahovo-Bechet, începând cu data de 21 august 2024, din cauza nivelului scăzut al apei şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile preconizate de vânt puternic. În acest context, se recomandă folosirea tuturor celorlalte puncte de frontieră deschise traficului internaţional la frontiera româno-bulgară, după cum urmează: Vidin – Calafat, Kardam – Negru Vodă, Durankulak – Vama Veche, Silistra – Ostrov Călăraşi, Dobromir – Krushari şi Kainardzha – Lipniţa (aceste două puncte funcţionează cu orar 08:00-20:00 şi doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Nikopol – Turnu Măgurele (feribot) (www.feribot-eurobac.ro), Svishtov – Zimnicea (feribot) (www.ferry.bg), Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călăraşi) (feribot) (www.spikaferry.com) şi Ruse – Giurgiu”, transmite MAE joi dimineaţă.

Românii care tranzitează punctul de frontieră Ruse sunt sfătuiți să ia în considerare posibile creșteri semnificative ale timpilor de așteptare la trecerea frontierei și la plata taxei de pod, deoarece, începând cu 10 iulie 2024, autoritățile bulgare efectuează lucrări de reparație la estacada podului peste Dunăre.

Trecerea Dunării pe la Bechet a fost suspendată.

Trecerea Dunării pe la Bechet a fost suspendată

Taxa de pod poate fi plătită în continuare fie cu cardul bancar, fie în numerar, respectiv 2 euro sau 4 leva. În punctele de frontieră bulgare există centre de colectare pentru taxe, impozite, amenzi de circulație sau taxe compensatorii pentru vinieta electronică aplicată în Bulgaria. Astfel, românii identificați de sistem sunt obligați să își achite toate datoriile către statul bulgar, iar plata se face exclusiv cu card bancar.

„Subliniem importanţa informării corecte, achiziţionării din timp a vinietei electronice – recomandăm achiziţionarea acesteia înainte de intrarea pe segmentul de drum rutier din Republica Bulgaria supus taxării – şi achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, arată MAE.