Tranzacție pe piața românească de IT. A cumpărat o firmă importantă, când recuperează investiția
Tranzacție pe piața românească de IT. O companie de dezvoltare de software din Cluj a cumpărat o altă companie importantă din domeniu. Care este anunțul companiei, când recuperează investiția făcută.
Tranzacție importantă pe piața de IT din România. O companie din Cluj a făcut o achiziție de zile mari
RebelDot, o companie de IT din Cluj, preia pachetul majoritar de acțiuni la Steepsoft AI, companie românească, specializată pe dezvoltarea de soluții AI.
De asemenea, odată cu preluarea steepsoft AI, compania RebelDot predicționează o pondere de 10%-15% a proiectelor de inteligență artificială în cifra de afaceri a companiei din anul 2023. În plus, creșterea vânzărilor RebelDot în 2023 va depăși 50% raportat la anul 2022.
RebelDot și-a atins astfel un obiectiv important
„Achiziția steepsoft AI reprezintă atingerea unui obiectiv strategic semnificativ în călătoria noastră spre a deveni un jucător important pe piața globală a serviciilor software”, spune Tudor Ciuleanu, CEO RebelDot.
În cei circa 4 ani de la momentul lansării, compania RebelDot a ajuns la o echipă de circa 180 de ingineri, designeri și manageri de produs care muncesc într-un mod hibrid, din mai multe colțuri ale României, precum și din străinătate, compania clujeană având filiale atât în oraș și Oradea, precum și în Copenhaga.
Ce a lansat RebelDot de curând
De asemenea, în 2022, RebelDot a deschis al treilea birou în România, având și sediul principal al companiei la Cluj-Napoca, în cadrul Buftea Business Center, acesta fiind adaptat modului de lucru hibrid.
În plus, de curând, compania a lansat Rebel Ventures, acesta fiind un mecanism de investiții pentru susținerea industriei tech autohtone prin investiții în start-up-uri care aduc soluții la problemele de zi cu zi în zone, cum ar fi healthcare, green energy, fintech și blockchain.
Piața de IT din România, una foarte competitivă
Pe de altă parte, piaţa românească de IT este tot mai competitivă. România stă bine la acest capitol şi trage foloase în urma acestor tendinţe.
Astfel, cererea de servicii IT şi software înregistrează o creştere substanțială, circa 85% dintre servicii fiind destinate exportului, indicator similar cu cel înregistrat de piaţa de IT din Republica Moldova.
Impactul industriei IT la PIB
Nu în ultimul rând, impactul industriei de software şi servicii IT în economia României prezentat de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), industria de software şi servicii IT a contribuit cu 4% din PIB.
Astfel, se poate observa din nou o puternică asemănare cu piaţa Republicii Moldova, unde ponderea contribuţiei domeniului IT a fost de 4,2% în anul 2021.