Transformarea uluitoare a lui Radu Mazăre, în închisoare. Cum a ajuns să arate fostul edil al Constanței, după 5 ani de detenție FOTO

de: Ionuț Vieru
27 05. 2024

Radu Mazăre a ieșit din închisoare în urmă cu puțin timp, după ce Tribunalul Ilfov i-a admis cererea de eliberare condiționată, decizia fiind una definitivă. Ce a declarat fostul edil al Constanței, aflați în rândurile următoare.

Cum arată acum Radu Mazăre, după ce a ieșit din închisoare

Judecătoria Sectorului 4 a respins, în luna aprilie a acestui an, cererea lui Radu Mazăre de eliberare condiționată. Cu toate acestea, fostul edil a contestat decizia, iar Tribunalul Ilfov a decis eliberarea sa, în cursul zilei de astăzi.

Fostul primar al Constanței a fost așteptat de către soția lui la ieșirea din penitenciar. Radu Mazăre a declarat că nu mai este interesat de viața publică, repetând acest lucru de mai multe ori.

„Nu mă mai interesează. Da, asta a fost. Da (n.r.: e pregătit să fie tată). Mă bucur, în primul rând, pentru soția mea, care a fost lângă mine. Dacă nu mă mai interesează viața publică, de ce vă mai interesează despre mine?

Nu m-a speriat nimic (n.r.: viața în închisoare), dar e suficient. Oamenii au o perioadă în viață, după aceea, se apucă sa facă altceva. Nu am (n.r.: întrebat dacă a acoperit prejudiciul)”, au fost primele declarații ale lui Radu Mazăre după ce a ieșit din închisoare.

Pentru ce a fost condamnat Mazăre

Reamintim faptul că Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în luna februarie a anului 2019, în dosarul privind retrocedările ilegale din Constanța.

Mai mult de atât, fostul primar a fost trimis în judecată pe data de 10 decembrie 2015 în dosarul Polaris, fiind acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese.

Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit 8 milioane de euro și peste 8 milioane de lei de la reprezentanții unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente.

În luna decembrie a anului 2017, Radu Mazăre ar fi plecat de urgență în Madagascar, cu un avion low-cost, el aflându-se, de fapt, sub control judiciar.

Doi ani mai târziu, în luna mai a anului 2019, Mazăre a fost arestat provizoriu de autoritățile din Madagascar, iar mai apoi, Ministerul Justiției din România a dispus efectuarea tuturor procedurilor legale necesare în vederea extrădării sale.

După ce a ajuns în țară, fostul primar al Constanței a fost plasat în închisoare.