Traian Băsescu, reacție furibundă. Nu a iertat pe nimeni, ce a observat fostul președinte al României

Traian Băsescu, reacție furibundă. Nu a iertat pe nimeni, ce a observat fostul președinte al României
Sfârșitul lui 2011 devenea un moment tensionat între Traian Băsescu și Raed Arafat.

Tema reformei în sistemul de sănătate este una din cele mai discutate în această perioadă. Politicienii, mai ales cei din opoziție, critică dur actuala guvernare, mai ales după tragedia de la Piatra Neamț. Traian Băsescu revine pe această temă, acuzând-ul încă odată pe Raed Arafat de multele nereguli. În același timp anunță un nou proiect de lege pentru reformarea sistemului, dar și războiul dintre el și Raed Arafat din 2012.

Traian Băsescu promite un nou proiect de lege al sănătăţii

Evenimentele derulate încă de la începutul pandemiei au scos în față problemele pe care le are sistemul românesc de sănătate. Cu o infrastructură depășită, în multe cazuri, cu lipsă de personal medical, era de așteptat într-un fel să apară o nou dramă, ca cea de la Piatra Neamț. Trebuiau să mai moară niște oameni ca cei în drept să se gândească la o reformatare a sistemului. Trebuia să vină această dramă pentru a recunoaște incapacitatea sistemului de sănătate de a gestiona lucrurile. Traian Băsescu, din ce în ce mai vocal în aceste zile, a anunțat pe pagina sa de Facebook că va publica un proiect de lege al sănătăţii, pe care speră ca cei în drept să-l ia în considerare. În postarea respectivă Traian Băsescu rememorează un alt moment, unul din cele mai dure de altfel, din perioada 2011-2012.

Traian Băsescu atac dur la adresa lui Raed Arafat

Sfârșitul lui 2011 devenea un moment tensionat între Traian Băsescu și Raed Arafat. Primul era președintele statului, iar cel de-al doilea deținea aceeași funcție ca și astăzi, cea de Secretar de Stat. Conflictul dintre cei doi a pornit tot de la ideea de reformare a sistemului de sănătate, și disputa publică dintre cei doi pe marginea acestui proiect. În 2012, în februarie lucrurile au degenerat. Arafat își dă demisia, lucru care a generat un val imens de simpatie în favoarea sa și mitinguri în stradă. Efectul acestor mitinguri a fost demiterea premierului Boc și preluarea guvernării de către  Mihai Răzvan Ungureanu.

Traian Băsescu
Traian Băsescu, din ce în ce mai vocal în aceste zile
”Ianuarie – februarie 2012
PSD-ul lui Ponta şi PNL-ul lui Antonescu scoteau oameni în stradă pentru blocarea proiectului de lege a sănătăţii care avea ca obiectiv reformarea sistemului de sănătate. Mai mult, actualul premier Ludovic Orban se ducea în piaţă, să se gudure pentru puţină popularitate marca USL, alături de protestanţii manipulaţi de vajnicii moderatori de la televiziuni care azi “răcnesc” despre nereformarea sistemului (ce zici dom Ciutacu ?). Sigur şi Arafat “stăpânul salvărilor roşii”, a avut rolul lui. Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar. Mâine, voi posta pe blogul meu băsescu.ro dar şi aici pe fb, un proiect al legii sănătăţii. Sper să-l citească şi să se pronunţe asupra lui oameni care vor să schimbe ceva.”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.