Traian Băsescu mătură cu Guvernul Orban, după explozia cazurilor de COVID-19: „Trebuie sa plece Vela, Arafat, ministrul Sănătăţii şi Premierul”

Traian Băsescu mătură cu Guvernul Orban, după explozia cazurilor de COVID-19:
Veste bombă despre candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei. Au început să le tipărească deja

Fostul președinte, Traian Băsescu, a făcut dezvăluiri zdruncinătoare la adresa actualei conduceri. Acesta consideră că, atât măsurile de prevenție adoptate, cât și cele de relaxare, nu au fost cele potrivite, ajungându-se la actuala criză sanitară, datorată exploziei cazurilor de COVID-19.

“Am luat niște măsuri sălbatice care au iritat populația”

Europarlamentarul PMP surprinde deseori cu declarații șocante menite să facă lumină în cazul gestionării actualului Guvern. Potrivit acestuia, gestionarea pandemiei de COVID-19 a fost total greșită, încălcându-se totodată drepturile omului.

Traian Băsescu suține că cetățenii nu mai au încredere în conducerea actuală, solicitând schimbarea celor patru persoane-cheie aflate la cârma țării: Vela, Arafat, ministrul Sănătăţii şi Premierul.

Una din marile probleme era că pe timpul stării de urgență a fost că s-a testat foarte puțin. Faptul că s-au relaxat măsurile fără că autoritățile să știe unde sunt focarele, ne-a adus aici.

Au fost două lucruri care nu s-au respectat. În primul rând, măsurile din pandemie trebuiau să se aplice cu respectarea drepturilor fundamentale. Am luat niște măsuri sălbatice care au iritat populația. Al doilea lucru: prin comunicare, autorităţile trebuiau să-şi facă din populație un partener.

Efectele pandemiei nu sunt controlate. Oamenii nu au încredere în actuală conducere. Trebuie altă echipă. Această populație a fost umilită de tratamentul primit. Trebuie să plece Vela, Arafat, ministrul Sănătăţii şi Premierul. Responsabilitatea operațiunii este a premierului.

Arafat a ratat toate operaţiunile de salvare. Decizie de relaxare a fost cea mai mare mizerie. Relaxare fără să știi cele mă mari focare„, a spus Traian Băsescu la România TV.

Victor Ponta: “Situaţia a scăpat de sub control”

Cu o abordare similară a venit și Victor Ponta, liderul partidului Pro România, care consideră că oamenii nu mai au încredere în autorități. Acesta critică aspru lipsa ventilatoarelor, necesare pentru salvarea persoanelor în stare gravă.

Suntem în august şi ei tot sunt nepregătiţi. Bine că sunt pregătiţi de alegeri. Dacă iese rău, cine răspunde?
Situaţia a scăpat de sub cotrol. Oamenii nu mai cred in autoritati. Aud de la specialisti lucruri ingrozitoare. Cum poti sa spui acum că nu avem ventilatoare? Au trecut 6 luni de la începerea pandemiei.

Mi se pare ca e un haos. In afara de propaganda la televizor nu s-a facut nimic. Am vrut să laud Guvernul ca au crescut numarul de teste. Nu l-au crescut Guvernul, ci clinicile private. Guvernul nu şi-a mărit capacitatea de testare, nici nu a dat măşti”, a declarat fostul premier.