Traian Băsescu, atac dur la adresa USR-PLUS: „Au făcut exact ce blamau la Dragnea. Trebuiau să plece la pachet”

Traian Băsescu, atac dur la adresa USR-PLUS: „Au făcut exact ce blamau la Dragnea. Trebuiau să plece la pachet”
Traian Băsescu, acuzații fără precedent la adresa USR PLUS Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul președinte Traian Băsescu a criticat în termeni duri modul în care ministrul Sănătății împreună cu secretarul de stat au semnat și publicat noul ordin, fără a-i cere acordul premierului. Acesta îl acuză pe Florin Cîțu că le-a permis miniștrilor să-și ia puteri mai mari decât ar fi avut dreptul, creând un haos total în administrație.

„E o nebunie să spui că nu trebuie aprobarea premierului”

Europarlamentarul Traian Băsescu a vorbit în cursul serii de miercuri despre demiterea lui Vlad Voiculescu, susținând total decizia lui Florin Cîțu.

Fostul președinte a acuzat fosta conducere de la Sănătate pentru lipsa de profesionalism de care a dat dovadă în momentul în care a publicat oficial un nou ordin al Ministerului Sănătății, fără aprobarea premierului. Potrivit lui Traian Băsescu, acest gest este impardonabil, meritând cu desăvărșire să fie aspru sancționat.

„Discutăm despre oameni care habar n-au cum funcţionează administraţia. Nu poţi să introduci măsuri restrictive nici măcar într-un cătun fără aprobarea premierului, că atunci fiecare ministru, gândiţi-vă că cel de la Transporturi stabileşte că nu se mai circulă pe drumurile naţionale vinerea şi sâmbăta, cel de la Aviaţie zice că niciun avion nu mai aterizează cinci zile pe săptămână.

Nu există aşa ceva în administraţie. Nu poţi să iei măsuri la nivel naţional fără aprobarea premierului. Când e vorba de ordine de reglementare, e un ordin care reglementează viaţa de zi cu zi a 20 de milioane de români. E o nebunie să spui că nu trebuie aprobarea premierului”, a dezvăluit Traian Băsescu, în emisiunea „Punctul Culminant, la România TV.

Fostul președinte al României consideră demiterea lui Vlad Voiculescu justificată, susținând că și vicepremierul merita aceeași soartă, fiind în egală măsură responsabil pentru siguranța și sănătatea cetățenilor.

„Mai mult decât justificată. Eu îl demiteam şi pe vicepremierul care are în coordonarea Ministerul Sănătăţii. Sunt trei vicepremieri. Trebuiau să plece la pachet. Barna. Dacă Barna era responsabil de sănătate, să-i fie de bine. Trebuia să plece şi el”, a adăugat Traian Băsescu.

„Fac exact ce a făcut Dragnea”

Fostul președinte susține că USR PLUS a acționat exact ca Dragnea, care în trecut, a luat decizii mai presus de Constituție, motiv de blamare din partea coaliției, dar și a cetățenilor.

Traian Băsescu, vizibil revoltat, a exclus faptul că o administrație poate funcționa într-un mod atât de defectuos, reamintind inclusiv de activitatea sa politică din trecut, care nu a cunoscut asemenea scăpări. O altă asemănare a lui Dan Barna cu Dragnea s-a referit la decizia vicepremierului de a nu-l mai susține politic pe Florin Cîțu.

„Am văzut multe în administraţia asta. Am fost şi eu parte la protocoale, dar niciodată n-au fost protocoale. Fie că a fost cel cu CDR, fie că a fost protocolul meu cu Ponta, au fost circumscrise Constituţiei. N-am adăugat şi n-am modificat Constituţia prin protocoale.

Au făcut exact ce blamau la Dragnea. Pe Dragnea, îl acuzau că decizia de la partid e deasupra Constituţiei. Exact asta fac ei acum. Nu e posibil. Administraţia nu poate funcţiona aşa”, a adăugat Traian Băsescu, potrivit sursei citate.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI