Traian Băsescu, accident rutier în București. Fostul președinte, testat cu etilotestul după incident

Traian Băsescu, accident rutier în București. Fostul președinte, testat cu etilotestul după incident
Traian Băsescu, testat cu aparatul etilotest după ce a fost implicat într-un accident rutier

Traian a fost implicat într-un accident rutier în cursul zilei de astăzi, duminică, în jurul orei 10:30. Fostul președinte a lovit o mașină parcată, ulterior fiind testat cu aparatul etilotest. Cum s-a petrecut accidentul?

Traian Băsescu, implicat într-un accident rutier

După ce a lovit mașina parcată, Traian Băsescu s-a prezentat de unul singur la sediul Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere. Ajuns acolo, fostul președinte a declarat că a lovit oglinda unui autoturism parcat, în timpul unei manevre de viraj.

Accidentul nefericit în care a fost implicat Traian Băsescu a avut loc pe strada Alecu Russo, în apropiere de Piața Spaniei. De asemenea, fostul șef al statului a fost testat cu aparatul etilotest de oamenii legii, rezultatul arătând că nu a consumat alcool înainte de a se urca la volan.

„În data de 22.05.2022, la sediul Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere, s-a prezentat un bărbat, care a declarat că în timpul unei manevre de viraj a lovit cu oglinda autoturismului, oglinda unui alt autovehicul, ce se afla parcat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero”, au declarat reprezentanții Poliției.

Traian Băsescu nu este la primul accident de circulație. În anul 2008, înainte de summitul NATO, fostul președinte a tamponat o mașină care oprise în fața lui. Acest accident a avut loc pe bulevardul Regina Elisabeta. Fostul șef de stat a fost implicat într-un alt accident rutier, cinci ani mai târziu, la Otopeni.

Traian Basescu la volan
Traian Băsescu

Ce riscă Traian Băsescu după accidentul rutier provocat astăzi

Datorită faptului că fostul președinte nu se află la prima abatere de acest gen, avocatul Adrian Cuculis a precizat ce sancțiuni ar putea primi.

„El a procedat corect. Dacă nu se ducea să declare accidentul, mai ales că a lovit o maşina parcată, chiar dacă lași nr de telefon şi asigurare ești pasibil de a avea permisul suspendat. El va primi amendă cu siguranță, însă trebuie văzut concret cum s-a petrecut acest accident. Eu cred că undeva la 3 puncte de amendă, deci câteva sute de lei.

Nu o să fie pus în situaţia în care să predea permisul pentru că, probabil, a sunat pe cineva imediat care i-a spus să sune imediat la poliție.

„Fiecare dintre noi are un cazier contravențional. Deci dacă lucrurile aşa stau şi a primit mai multe amenzi contravenționale situaţia ar putea fi considerată un soi de recidivă şi la un moment dat punctele acumulându-se încet, încet să-i fie suspendat şi dreptul de a conduce pe drumurile publice.

Aş mai reaminti o chestiune. S-au modificat lucrurile. Nu mai avem maxim 90 de zile, avem o jumătate de an când i se poate suspenda permisul de conducere. Deci o să fie amendat fără discuție”, a spus avocatul Adrian Cuculis, potrivit Antena 3.

Citește și: Traian Băsescu, cerere surpriză către Uniunea Europeană. Ce a anunțat fostul președinte