Traian Băsescu a izbucnit în plâns în direct de 1 Decembrie. Ce l-a impresionat pe fostul președinte atât de tare

de: Rosu Ioana
02 12. 2020

Fostul președinte, Traian Băsescu, și-a arătat sensibilitatea și vulnerabilitatea în fața telespectatorilor chiar de Ziua națională a României. Actualul europarlamentar PMP a ascultat o melodie pe sufletul lui, cântată de Fuego, moment în care nu și-a mai putu stăpâni emoțiile.

Traian Băsescu iubește muzica lui Fuego

Invitat într-o intervenție la RomâniaTV, Traian Băsescu a dezvăluit că îi plac melodiile și spectacolele lui Fuego, astfel că la auzirea unei melodii care avea ca subiect „Basarabia”, fostul președinte s-a empționat foarte tare, exprimându-și regretul că, atât el, cât și soția sa și-au pierdut cetățenia moldovenească, după ce Idor Dodon i-a anulat-o.

„M-a impresionat cantecul domnului Surugiu, cum de altfel mă impresionează ori de câte ori îl văd în spectacol. Acum, parcă, a fost totuşi în plus.
Basarabia e țara mea. Mi-a luat Dodon cetățenia, dar sper să mi-o redea Maia Sandu. Când ești acolo, în Basarabia, ești acasă”, a spus fostul preşedinte la România Tv.

Noul președinte al Republicii Moldove, Maia Sandu, i-a recomandat fostului președinte să-și depună din nou actele pentru cetățenia moldovenească, după ce fostul președinte i-o anulase.

„Din câte cunosc eu, este o decizie finală la CSM pe dosarul pe care l-a înaintat domnul Băsescu împotriva lui Igor Dodon. Acum, domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început, pentru ca să-i poată întoarce cetăţenia moldovenească”, a declarat Maia Sandu, potrivit presei moldovenești și citată de RomaniaTV.

Traian Băsescu și soția sa au devenit cetățeni moldoveni în iunie 2016, printr-un decret dat de președintele Nicolae Timofti. La un an distanță, celor doi le-a fost anulată cetățenia de actual președinte de la acea vreme, Igor Dodon.

Pe 8 noiembrie 2018, fostul preşedinte Traian Băsescu a rămas oficial fără dubla cetăţenie, în timp ce Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău îi respingea recursul la decizia anterioară.

Cu ce problemă majoră se confruntă țara noastră

În cadrul aceleiași intervenții de la RomaniaTV, fostul președinte a tras un semnal de alarmă cu privire la măsurile insuficiente luate de autorități pentru a combate efectele pandmiei. Potrivit acestuia, cea mai mare problemă în acest moment este lipsa testării.

„Marea problema pe care o avem în mod real este că măsurile nu sunt suficiente ca sa stăvilească boala. Uitați-vă câți oameni ajung în spitale deja în stare de terapie intensivă. Asta pentru ca nu se testează. Din cauza asta ATI a ajuns la limită”, a spus Traian Băsescu la România Tv.

Ascultă melodia lui Fuego dedicată Basarabiei: