Tragedie în Suceava de la un radiator. O adolescentă de 16 ani a murit intoxicată, iar alte două copile sunt în stare gravă

de: Rosu Ioana
27 10. 2020

Un accident casnic a adus suferință fără margini într-o familie din Suceava, acolo unde o adolescentă de 16 ani a murit intoxicată, iar surorile sale se află în stare gravă la spital. Totul a pornit de la un radiator căzut pe covor în camera în care dormeau copilele, declanșând un incendiu.

Fetele se aflau singure în casă

Părinții celor trei fete munceau în străinătate, iar ele locuiau împreună cu bunicii. Sâmbătă seara, surorile au decis să meargă să se odihnească în casa părintească, nelocuită, care era în apropiere de casa bunicilor.

Pentru că era frig în casă, surorile au decis să încălzească încăperea cu un radiator. Acestea au adormit la căldură, însă aparatul s-a dezechilibrat și a căzut peste covor, moment în care a început să degaje fum.

Fetele au fost transportate de urgență la spital

A doua zi, tatăl copilelor de 16, 12 și 8 ani a sunat să vorbească cu fiicele sale, însă nimeni nu răspundea la telefon. Părintele, îngrijorat, a apelat un vecin pentru a merge să vadă ce se întâmplă cu ele. Pentru că nu au răspuns la ușă, bărbatul a fost nevoit să spargă un geam. În momentul în care a pătruns în casă, două dintre fete au fost găsite în stare de inconștiență, iar una dintre acestea nu mai prezenta semne vitale, din cauza intoxicării cu monoxid de carbon.

În ce stare se află cele două surori de 8 și 12 ani

Bărbatul a solicitat de urgență ajutorul cadrelor medicale, la fața locului prezentându-se un echipaj medical. Din păcate, fetele se află în comă, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

„Personalul de la Ambulanţa Suceava s-a deplasat la faţa locului şi a găsit o fată în vârstă de 16 ani, fără semne vitale şi alte două minore, de 8 si 12 ani, în stare de semi-inconştientă, fiind resuscitate”, au precizat reprezentanţii poliţiei pentru monitorulsv.ro

Potrivit medicilor, fetele au ajuns în stare foarte gravă, iar acum medicii luptă pentru viața lor.

„Au ajuns în comă. Acum sunt intubate şi ventilate mecanic. Prognosticul este rezervat, nu ştim ce leziuni neurologice vor fi în urma hipoxiei prelungite”, au declarat medicii care se ocupă de monitorizarea celor două surori supraviețuitoare.

Polițiștii au deschis dosar pentru ucidere din culpă și vătămare din culpă, la fața locului prezentândându-se o echipă de criminaliști care au cercetat cauzele incendiului.

”În cauză polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind derulate pentru a se stabili condițiile în care s-a petrecut tragedia. Din primele verificări se conturează ideea unei intoxicări cu monoxid de carbon având în vedere sursele de încălzire din casă, din camera respectivă”, a declarat comisarul-șef Ionuţ Epureanu, potrivit monitorulsv.ro.