Tragedie în masivul Ceahlău! Un bărbat și-a găsit sfârșitul sub privirile disperate ale soției. Clipe de coșmar

Tragedie în masivul Ceahlău! Un bărbat și-a găsit sfârșitul sub privirile disperate ale soției. Clipe de coșmar
Accident masivul Ceahlău

Tragedie în masivul Ceahlău! Un bărbat s-a stins din viață sub privirile soției sale. Cum s-a petrecut totul? Salvamontiștii au intervenit de urgență.

Accident în masivul Ceahlău!

Salvamont Neamț a intervenit de urgență pentru transportarea unei persoane cu probleme medicale de ordin cardiac, arată ziarbicaz.ro. Bărbatul se afla alături de soția sa în zona casacadei Duruitoarea. Ambii erau turiști veniți din Baia Mare. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate în timp îndelungat și a intervenției rapide, decesul a survenit chiar sub ochii soției. Familia din Baia Mare se afla în vacanță în județul Neamț, decizând ulterior că ar fi o idee bună să urce Ceahlăul, alegând un traseu greu care să-i ducă direct pe creastă – din Durău, la cascada Duruitoarea și mai apoi la cabana Dochia.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani nu s-a gândit la gradul de dificultate al potecii. Când cei doi au ajuns în zona cascadei, acestuia i s-a făcut rău și a căzut secerat la pământ. Din păcate, intervenția cu elicopterul a fost imposibilă din cauza plafonului de nori care era foarte jos. Salvatorii au încercat să-l stabilizeze pentru transportul pe cale terestră, dar nu s-a mai putut face nimic.

Accident masivul Ceahlău
Accident masivul Ceahlău

Condițiile nefavorabile ale vremii nu au permis intervenția cu elicopterul

„Echipa de intervenţie a ajuns în 30 de minute în zona incidentului, trei sferturi din drum fiind parcurs cu un utilaj de teren. Am găsit victima prăbuşită pe traseu, fără puls şi cu cianoze la nivelul feţei. Timp de 40 de minute s-a încercat tot ce e omeneşte posibil, oxigen, defibrilator, manevre de resuscitare… Acţiune în derulare a salvamontiştilor din Neamţ pentru acordarea primului ajutor şi transportul unei persoane cu probleme medicale grave aflată în zona cascadei Duruitoarea. Plafonul de nori este foarte jos, intervenţia cu elicopterul este imposibilă, singura variantă fiind stabilizarea pacientului şi transportul pe cale terestră“
Comunicat Salvamont Neamț 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI