Tragedie în Botoșani. Un băiat de 16 ani a murit înecat în fântâna casei. Ce lucruri și-a lăsat copilul lângă puț

Tragedie în Botoșani. Un băiat de 16 ani a murit înecat în fântâna casei. Ce lucruri și-a lăsat copilul lângă puț
Tragedie în Botoșani. Un băiat de 16 ani a murit înecat în fântâna casei. Ce lucruri iau găsit părinții în apropiere

Durere fără margini în Botoșani, acolo unde un băiat de 16 ani a fost găsit fără suflare. Imediat după ce părinții au constat dispariția tânărului, aceștia au alertat autoritățile.

La ce adâncime a căzut băiatul

Tragedia s-a petrecut astăzi, în jurul orei 8:00, în comuna Manoleasa, județul Botoșani. Lângă fântână, părinții i-au găsu șlapii și tableta, pe semne că băiatul nu ar fi putut pleca departe.

Ajunși la fața locului, pompierii au început să scoata apa din fântână cu un hidrofor, iar ulterior, unul dintre pompieri a coborât la o adâncime de circa 20 metri, fiind ajutați și de ceilalți colegi. Din păcate, tânărul a fost adus la suprafață, însă echipa medical prezentă a constatat decesul.

Familia nu își poate reveni din șoc și nu își imaginează ce s-ar fi putut întâmpla. Tânărul mai avea o soră și era elev la Seminarul Teologic. Tatăl copiilori este medic veterinar la DSV Botoșani, potrivit observatornews.ro.

Doi frățiori din Iași au murit din cauza unor pastille aflate în cameră

O altă tragedie a avut loc în Iași, sâmbătă, 22 august. Doi copii, în vârstă de un an și jumătate, respectiv trei ani, au murit subit, în comuna Cornurile Caprei, după ce, initial s-a crezut că au mâncat struguri din curtea casei. Ulterior, ancheta demarată de Poliție și rezultatul necropsiilor au arătat că micuții au murit din cauza unei substanțe toxice aflată în casă pentru a omorî șobolanii.

Potrivit autorităților, micuții au inhalat toată noaptea fosfură de aluminiu, o otravă extrem de periculoasă, eficientă împotriva rozătoarelor. Potrivit specialiștilor, aceste pastille se folosesc exclusive de către persoanele autorizate, tocmai din cauza nocivității pe care acestea o au asupra vieții omenești.

Din declarațiile părinților micuților a reieșit faptul că pastilele au fost aduse de către unchiul copiilor care lucrează la un siloz autorizat pentru a folosi astfel de substanțe. Din păcate, folosirea acestui raticid în spații mici este extrem de periculoasă, față de folosirea în locuri mari și aerisite, precum silozurile, lucru la care bărbatul nu s-a gândit când a adus pastilele.

Durerea familiei este imensă, pierzându-și ambii copii din cauza unei dezinformări. Inițial, mama a crezut că micuții au suferit în urma a ceea ce au mâncat cu o zi înainte, dând vina pe niște strugur din curte.

Autoritățile avertizează cu privire la substanțele pe care le folosiți în case pentru eliminarea insectelor și rozătoarelor. Pentru moment, poliția a deschis dosar din culpă rem, urmând a fi stabilite datele exacte ale dublei crime, potrivit observatornews.ro.