Tragedie imensă într-o familie din Vaslui. Un tânăr de 18 ani s-a sinucis după ce a picat a doua oară un examen. Cum a ales să moară băiatul

de: Rosu Ioana
10 12. 2020

Un gest inconștient  a provocat suferință fără margini pentru toți cei care l-au iubit pe Marius Cristinel Andone, un tânăr care a decis să-și ia viața din cauza unui eșec. Fiind un elev foarte conștiincios, Cristi a intrat în depresie după ce a picat a doua oară examenul auto. Tragedia a avut loc în comuna Banca, satul Ghermănești, județul Vaslui.

Băiatul se pregătea să intre la Acadmeia de Poliție

Nimeni nu avea cum să prevadă nenorocirea care s-a abătut în sânul familiei Andone, după ce mezinul familiei a decis să se sinucidă dintr-un motiv aparent banal. Porivit apropiaților, Cristi era un elev foarte bun și implicat, el pregătindu-se pentru a susține Bacalaureatul, dar și examenul de admitere la Academia de Poliție. Avea o familie care îl iubea și îl sprijinea și o prietenă cu care se înțelegea foarte bine.

Cu toate acestea, băiatul a fost foarte dezamăgit după ce a picat pentru a doua oară examenul pentru obținerea permisului de conducere, la distanță de 17 zile. Astfel, pe data de 8 decembrie, Cristi a dispărut fără urmă, moment în care familia și iubita s-au alarmat. Aceștia au anunțat la Poliție dispariția sa, dar și pe rețelele sociale.

În acea zi, Cristi a apucat să-i transmită prietenei sale un mesaj în care îi spunea pentru ultima dată  că o iubește și să aibă grijă de ea. Tânăra i-a trimis înapoi 80 de mesaje pe care acesta nu a mai apucat să le citească. Imediat după asta, adolescenta a simțit că ceva nu este în regulă cu prietenul său, moment în care a anunțat familia și au demarat căutările.

„Iubitul meu a dispărut de ieri de la ora 12, era în județul Vaslui.. Se numește Andone Marius Cristinel, are 1,75 înalțime, brunet, ochi căprui. Ieri avea pe el o geaca bleumarin, pantaloni negri, adidași albi cu dungi albastre, geanta de la …. bleumarin. Dacă l-ați văzut sau știți ceva de el vă rog contactați-mă pe acest număr 072….. Vă rog să distribuiți mai departe.. Mulțumesc!”, a fost mesajul pe care l-a transmis tânăra.

Băiatul a fost găsit în spatele liceului la care învăța

După ce familia și prietenii au anunțat Poliția, toți împreună cu preotul din sat au început să-l caute disperați pe Cristi. Marți seară, băiatul a fost găsit spânzurat în spatele Liceului „Mihai Eminescu”, în poligonul militar. Vestea morții sale a venit ca un fulger pentru toată lumea.

„În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a se face cercetări pentru stabilirea împrejurãrilor în care s-a produs evenimentul”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Toți cei care l-au cunoscut pe Cristi au fost îngroziți de cele întâmplate. Tânărul era cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni elevi ai liceului, uneori mergând spre perfecțiune. Colegii și profesorii l-au descris ca fiind un băiat cuminte, echilibrat și liniștit și nu și-ar fi imaginat niciodată că este capabil de un asemenea gest.