Tragedie imensă în Dâmbovița. O femeie și fiul ei au murit după ce casa în care locuiau a luat foc

de: Rosu Ioana
13 01. 2022

Momente de groază au avut loc în Dâmbovița, acolo unde, miercuri seară, o casă a luat foc. În urma incendiului devastator două persoane și-au pierdut viața până la sosirea salvatorilor. Alarma a fost dată de niște vecini, care au observat că focul a curprins locuința.

Niciuna dintre victime nu a supraviețuit

Tragedia s-a petrecut într-o casă din satul Glogoveanu, comuna Șelaru, județul Dâmbovița, acolo unde mai mulți vecini au observat fumul dens și au solicitat intervenția pompierilor. La fața locului au fost trimise patru autospeciale de stingere și o Ambulanță SMURD, însă din păcate, cele două persoane, o femeie de 83 de ani și fiul său, în vârstă de 45 de ani, au fost găsite moarte. În ciuda tuturor eforturilor de a-i salva, medicii au fost nevoiți să declare decesul.

„La locul evenimentului au fost mobilizate forțe de la Garda Vișina cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și de la Detașamentul Găești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Echipajele de pompieri sosite la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 50 mp”, a anunțat ISU Dâmbovița.

Momentan, autoritățile au transmis că nu s-au descoperit cauzele izbucnirii incendiului, însă oamenii legii au demarat o anchetă care să dezvăluie ce anume a declanșat tragedia.

Incendiu la acoperișul unui hotel din Rupea

Un alt incendiu care se putea termina tragic a izbucnit la acoperișul unui hotel din Rupea, acolo unde mai mulți turiști s-au autoevacuat din clădire. La fața locului au sosit patru autispeciale de stingere care au reușit să lichideze focul. Potrivit primelor informații, nu există victime, însă un turist a suferit atac de panică.

„La faţa locului se mai deplasează 2 autospeciale cu apă şi spumă de la ISU Mureş şi 3 autospeciale de intervenţie aparţinând serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor Rupea, Racoş, Hoghiz.

Din informatiile pe care le deţinem până în acest moment o singură persoană a suferit un atac de panică şi este asistată medical la faţa locului de către paramedicii SMURD”, au transmis reprezentanții ISU Brașov.

Vezi imagini de la fața locului: