Tragedie fără margini la Campionatul Mondial din Qatar. Un jurnalist a murit în timpul meciului Olanda – Argentina

Tragedie fără margini la Campionatul Mondial din Qatar. Un jurnalist a murit în timpul meciului Olanda - Argentina
Un jurnalist a murit în timpul unui meci din Campionatul Mondial din Qatar.

Un jurnalist a murit în timpul meciului Olanda – Argentina din cadrul Campionatului Mondial din Qatar. Bărbatul a rămas inconștient în fața oamenilor aflați la eveniment. Cel din urmă avea 48 de ani și a activat pentru Sports Illustrated, Fox Sports și CBS, iar recent și-a făcut apariția în Qatar special pentru seria de meciuri. Cum s-a petrecut totul și care sunt detaliile care au ieșit acum în prim-plan?

Tragedie la Campionatul Mondial din Qatar: un jurnalist a murit în timpul unui meci

Grant Wahl este jurnalistul care a murit la Cupa Mondială, după ce s-a prăbușit în timpul meciului dintre Olanda și Argentina. Bărbatul a bifat în cariera sa Sports Illustrated, Fox Sports și CBS. Acesta a fost un jurnalist foarte apreciat, care a scris despre cele mai mari evenimente sportive.

Din păcate, cel din urmă s-a stins din viață la Campionatul Mondial, unde relata meciul din sferturile de finală. Agentul lui Wahl, Tim Scanlan, a confirmat decesul într-un interviu telefonic în cursul serii de vineri. Scanlan a susținut că jurnalistul a acuzat stări de rău în special în ultimele minute ale meciului.

Primele informații arată că acesta ar fi murit la unele din spitalele din Qatar sau în timp ce era transportat către o unitate medicală. De asemenea, sursa citată a mai subliniat că jurnalistul nu s-a simțit foarte bine pe tot parcursul turneului.

„Nu dormea ​​bine și l-am întrebat dacă a încercat melatonină sau ceva asemănător”, a declarat Scanlan. „El a spus: „Am nevoie doar să-mi placă să mă relaxez puțin.”

Personalul medical a efectuat compresii toracice și alte tratamente preț de 20 de minute înainte ca bărbatul să fie scos de pe stadion cu ambulanța. Wahl se afla în mijlocul celei de-a opta Cupe Mondiale masculine, cu un program agresiv de relatări de povești și înregistrare de podcast-uri.

Soția bărbatului a confirmat decesul

Soția jurnalistului a confirmat și ea decesul în cadrul unei postări din mediul online. Un prieten de familie a spus că Gouder a cerut confidențialitate și că va lăsa toate comentariile publice Ambasadei SUA în Qatar și Federației Statelor Unite de Fotbal.

Ned Price, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, a declarat că oficialii americani au fost în contact cu familia lui Wahl și au „lucrat cu înalți oficiali din Qatar pentru a se asigura că dorințele familiei sale sunt îndeplinite cât mai repede posibil”. 

Bărbatul care a murit la 48 de ani și-a început cariera de jurnalist sportiv în anul 1996 la Sport Illustrated, unde a lucrat mai bine de 23 de ani. Acesta a început să acopere fotbalul și baschetul universitar și a scris primul articol din revistă despre LeBron James, intitulată „The Chosen One”, în 2002, când sportivul era la liceu.

Acuzații șocante

Fratele jurnalistului vine cu acuzații șocante după tragedie. Acesta a susținut în cadrul unui video postat pe Instagram că bărbatul a fost, de fapt, ucis. Mai mult decât atât, cel din urmă ar fi primit amenințări cu moartea după ce a purtat un tricou în culorile steagului comunității LGBTQ, interzis în Qatar.

„Eu sunt Eric Walh, sunt fratele lui Grant. Sunt gay. Eu sunt motivul pentru care purta acel tricoul la Camponatul Mondial. Fratele meu era sănătos. Mi-a spus că primit amenințări cu moartea. Nu pot să cred că a murit. Cred că a fost ucis! Vă rog să mă ajutați.

A leșinat în timpul meciului, pe stadion. A primit primul ajutor, a fost dus cu o mașină la spital, iar acolo a murit, potrivit soției sale”, a spus fratele jurnalistului.

Urmăriți Playtech.ro și pe