Tradiții de Halloween neobișnuite din toată lumea. Ce se întâmplă la Castelul Bran din Brașov

de: Ana Chivu
13 10. 2021

Halloween este o sărbătoare extrem de iubită în toată lumea, în special în America unde mulți se dau peste cap în special ca totul să fie perfect în această zi. Ce tradiții se respectă la Castelul Bran din Brașov?

Tradiții de Halloween din întreaga lume

Halloween este o sărbătoare cunoscută în toată lumea și din ce în ce mai plăcută de tinerii care profită de ocazie să petreacă în fel și chip fiind costumați în personajele lor preferate.

Tradițiile din această zi au devenit indispensabile în multe dintre țările care au abordat și ei această sărbătoare. Americanii adoră costumele haioase și colindatul de la casă la casă pentru dulciuri, iar în alte zone ale lumii totul este dus la un alt nivel.

  • 1. Samhain – Irlanda și Scoția

Conform istoriei, aici a pornit sărbătoarea modernă. Înainte ritualurile celtice și păgâne erau o obișnuiță pentru cei ai locului, dar și festivalul Samhain apărut cu mii de ani în urmă. Oamenii sărbătoreau în jurul focului, se jucau diverse jocuri și consumau mâncare tradițională.

  • 2. Ziua Morților – Mexic

Ziua morților este o zi extrem de importantă pentru mexicanii care o sărbătoresc pe 1-2 noiembrie. Mai exact, atunci este vorba despre un omagiu adus morților, timp în care Porțile Raiului se deschid la miezul nopții și sufletele celor morți se întorc pe pământ preț de 24 de ore.

Cum petrec românii la Castelul Bran?

  • 3. Ziua lui Dracula – România

România este și ea pe listă! Este deja cunoscută în întreaga lume povestea contelui Dracula care atrăgea oameni în castel pentru a-i stoarce de sânge. Castelul Bran sărbătorește cu fast și cu petreceri în ziua în cauză. Oamenii pot vizita castelul care prinde altă înfățișare datorită decorațiilor special. Personajul Dracula este un mit. În realitatea este vorba despre Vlad Țepeș care nu a locuit niciodată în Castelul Bran.

Monumentul a fost construit în 1377 de Dominic de Habsburg. Românii sărbătoresc și Ziua Morților sau Luminația pe data de 2 noiembrie. În acea noapte se spune că sufletele celor decedați vizitează lumea celor vii, trecând cu ușurință pe porțile celor două lumi.

„Vlad Tepeş, prinţul valah, domn peste castelul, azi ruină, din Principatul Valahia. Cum Castelul Bran este singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, lumea întreagă se referă la el ca fiind Castelul lui Dracula.

În capitolul 2 al romanului “Dracula”, la ziua de 5 mai, autorul înfăţişează castelul contelui ca fiind aşezat pe marginea unei teribile prăpastii brăzdate când şi când de crăpături profunde – un hău străbătut de fire argintii, de râuri traversând pădurile prin defileuri adânci”, se arată scris pe site-ul Castelului Bran.