04 dec. 2022 | 10:40

Trădarea supremă pentru Vladimir Putin. Declaraţia lui Orban care schimbă tot

Știri generale
Trădarea supremă pentru Vladimir Putin. Declaraţia lui Orban care schimbă tot
Trădarea supremă pentru Vladimir Putin

Pe măsură ce trupele trimise de Moscova înaintează tot mai greu în Ucraina, liderul de la Kremlin începe să își piardă din sprijin. Trădarea supremă pentru Vladimir Putin a venit de peste graniță. Cea mai recentă declarație a lui Orban schimbă modul în care țara se raportează la conflictul militar. Ce a afirmat premierul ungar.

Viktor Orban, declarații neașteptate

Încă de la începutul războiului din Ucraina, Ungaria, prin vocea premierului Viktor Orban, a avut o poziție diferită în comparație cu restul țărilor europene. A susținut sancțiunile impuse de UE împotriva Rusiei, numindu-le, însă, „un pas către război”, iar comentariile legate de conflictul militar se concentrau asupra importanței păcii, nu a înfrângerii Rusiei.

Potrivit The Post, se pare că liderul de la Budapesta și-a schimbat atitudinea, în contextul în care realitatea indică o victorie a Ucrainei. Recent, Orban a descris războiul început de Vladimir Putin ca fiind „o agresiune clară” din partea Moscovei, adăugând că este nevoie de o Ucraină suverană „pentru a împiedica Rusia să reprezinte o amenințare la adresa securității Europei”.

„Nu este vorba de un război în Ucraina. Europa este unită în ceea ce privește obiectivele, cel mai important lucru este ca Rusia să nu reprezinte o amenințare la adresa securității Europei, iar pentru asta avem nevoie de o Ucraină suverană”, a declarat Viktor Orban, șeful guvernului de la Budapesta.

„Un pitic care sancționează un gigant”

Aceste noi declarații sunt surprinzătoare, în condițiile în care, în vară, Orban spunea că Ucraina „nu va câștiga niciodată un război împotriva Rusiei”, deoarece „armata rusă are o dominație asimetrică”.

În plus, liderul politic s-a opus și sanțiunilor energetice, respingând ideea că Occidentul ar putea câștiga un război economic cu Rusia și comparând sancțiunile UE cu un „pitic care sancționează un gigant”.

Cu toate astea, afirmațiile premierului ungar împotriva lui Vladimir Putin ar putea fi, de fapt, doar o încercare a lui Orban de a păstra un echilibru între țara sa și Rusia, respectiv UE. Potrivit sursei citate, există zvonuri legate de o posibilă blocare a fondurilor europene pentru Ungaria, Orban încercând, astfel, să demonstreze blocului comunitar că este de partea Uniunii Europene.

Parteneri
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Redactia.ro
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Capital.ro
Care sunt alimentele alcaline și care sunt acide. Medic: ”Chiar dacă nu credeați, asta se întâmplă!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
A ÎNCEPUT RĂZBOIUL! Alertă la NIVEL MONDIAL
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro