Trădarea supremă pentru Vladimir Putin. Declaraţia lui Orban care schimbă tot

Trădarea supremă pentru Vladimir Putin. Declaraţia lui Orban care schimbă tot
Trădarea supremă pentru Vladimir Putin

Pe măsură ce trupele trimise de Moscova înaintează tot mai greu în Ucraina, liderul de la Kremlin începe să își piardă din sprijin. Trădarea supremă pentru Vladimir Putin a venit de peste graniță. Cea mai recentă declarație a lui Orban schimbă modul în care țara se raportează la conflictul militar. Ce a afirmat premierul ungar.

Viktor Orban, declarații neașteptate

Încă de la începutul războiului din Ucraina, Ungaria, prin vocea premierului Viktor Orban, a avut o poziție diferită în comparație cu restul țărilor europene. A susținut sancțiunile impuse de UE împotriva Rusiei, numindu-le, însă, „un pas către război”, iar comentariile legate de conflictul militar se concentrau asupra importanței păcii, nu a înfrângerii Rusiei.

Potrivit The Post, se pare că liderul de la Budapesta și-a schimbat atitudinea, în contextul în care realitatea indică o victorie a Ucrainei. Recent, Orban a descris războiul început de Vladimir Putin ca fiind „o agresiune clară” din partea Moscovei, adăugând că este nevoie de o Ucraină suverană „pentru a împiedica Rusia să reprezinte o amenințare la adresa securității Europei”.

„Nu este vorba de un război în Ucraina. Europa este unită în ceea ce privește obiectivele, cel mai important lucru este ca Rusia să nu reprezinte o amenințare la adresa securității Europei, iar pentru asta avem nevoie de o Ucraină suverană”, a declarat Viktor Orban, șeful guvernului de la Budapesta.

„Un pitic care sancționează un gigant”

Aceste noi declarații sunt surprinzătoare, în condițiile în care, în vară, Orban spunea că Ucraina „nu va câștiga niciodată un război împotriva Rusiei”, deoarece „armata rusă are o dominație asimetrică”.

În plus, liderul politic s-a opus și sanțiunilor energetice, respingând ideea că Occidentul ar putea câștiga un război economic cu Rusia și comparând sancțiunile UE cu un „pitic care sancționează un gigant”.

Cu toate astea, afirmațiile premierului ungar împotriva lui Vladimir Putin ar putea fi, de fapt, doar o încercare a lui Orban de a păstra un echilibru între țara sa și Rusia, respectiv UE. Potrivit sursei citate, există zvonuri legate de o posibilă blocare a fondurilor europene pentru Ungaria, Orban încercând, astfel, să demonstreze blocului comunitar că este de partea Uniunii Europene.

Urmăriți Playtech.ro și pe