Tot mai multe gospodine presară zahăr prin curte. Vei face și tu așa, e trucul care te scapă de o mare problemă
Tot mai mulți gospodari aleg să presare zahăr prin curte. Cu toții avem zahăr acasă, dar foarte puțini știu că acest produs face minuni pentru iarba din grădină. Acest ingredient are și alte beneficii. Pentru a avea o grădină frumoasă pe timpul verii, iată cum puteți folosi zahărul. Sigur nu veți regreta decizia luată!
Ce se întâmplă dacă presari zahăr prin curte
În sezonul cald, gospodarii care stau la curte sunt preocupați de amenajarea grădinilor. De cele mai multe ori, aceștia apelează la diverse trucuri, pentru ca grădina și curtea să arate spectaculos.
Experții susțin că zahărul ajută enorm dacă este presărat prin curte. Acest ingredient se va comporta ca o sursă de hrană pentru microorganismele noi, care consumă zahărul pe care îl procesează și în cadrul acestui proces se mineralizează azotul. Zahărul este o alternativă excelentă pentru a vă menține gazonul sănătos, scrie okdiario.com. Uitați de substanțele chimice din comerț, care pot fi dăunătoare pentru iarba din grădină.
Cum să folosești acest ingredient la gazon
Zahărul s-a dovedit a fi un element eficient în prevenirea germinării semințelor de buruieni în sol și în ghivece, conform experimentelor efectuate în Australia. Acest truc presupune împrăștierea a jumătate de kilogram de zahăr pe metru pătrat de iarbă, înainte de aplicarea mulciului. Rezultatele obținute în diverse soluri au fost surprinzătoare: dispariția buruienilor nedorite după aplicarea zahărului.
Pentru aplicarea corectă a zahărului și eliminarea totală a buruienilor, este esențial să îl distribuiți uniform pe tot gazonul și apoi să udați din abundență. Prima udare trebuie să fie ușoară, să nu depășească 2 centimetri adâncime, astfel încât buruienile să primească impactul inițial. Ulterior, zona tratată trebuie greblată și curățată foarte bine. La final, se recomandă hrănirea solului cu un îngrășământ organic bogat în azot și efectuarea irigării. În plus, zahărul va ține departe de gazon și insectele și dăunătorii care ar putea afecta grădina.
Cum să îngrijești corect grădina, la început de primăvară
De la începutul primăverii, este esențial să fertilizați gazonul la fiecare patru sau cinci săptămâni pentru a înlocui substanțele nutritive pierdute în timpul procesului de cosire. Îngrășămintele speciale pentru gazon oferă nutrienți esențiali, cum ar fi azotul, potasiul și fosforul. Cantitatea adecvată de îngrășământ este de obicei indicată pe ambalajul produsului.
Pentru a îmbunătăți respirația rădăcinilor ierbii, este indicat să greblați suprafața pentru a aera solul. Acest proces se poate face cu o greblă, creând găuri în iarbă și umplându-le cu nisip grosier. Scarificarea este utilă și pentru îndepărtarea ierbii moarte și a altor resturi din grădină, permițând apei și oxigenului să ajungă mai bine la rădăcini.