Tortul 12 Linguri, perfect pentru orice aniversare. Este gata în doar 10 minute
Dacă ai rămas în pană de idei în ceea ce privește desertul, ai mai jos o rețetă deosebită care este gata în doar 10 minute. Regula de 12 linguri i-a oferit și numele celebrului tort pe care îl pot face chiar și copiii. De ce ingrediente ai nevoie și care sunt ordinea acestora? Nu trebuie să ai foarte multă îndemânare și ești liberă să îți petreci mai mult timp cu familia sau prietenii veniți în vizită, dar și să îi încânți cu ceva dulce care îi va impresiona.
Rețetă pentru tortul 12 linguri: e gata în 10 minute
Nu mai este nevoie să stai cu orele în bucătărie pentru a-ți surprinde familia sau invitații. Poți să pregătești ceva simplu, rapid și foarte delicios care să îi uimească pe cei dragi.
Tortul 12 linguri are aromă de lămâie și poate fi consumat și la micul dejun sau la o gustare de prânz. Nu are foarte mult zahăr și copiii tăi vor putea participa la pregătirea lor fără să facă dezastru în bucătărie sau să se plictisească.
Are doar 190 de calorii și cu siguranță face cu ochiul și domnișoarelor care sunt la dietă. Poți să o faci și cu gust de mentă, vanilie, portocală sau ciocolată amăruie dacă nu îți place lămâia.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 40 minute
Timp total: 50 minute
Porții: 8
Calorii: 190 (cu îndulcitor) – 240 (cu zahăr brun)
Ingrediente
– 3 ouă
– zeamă de o lămâie + coaja rasă
– 1 pliculeț de praf de copt
– un praf de sare
12 linguri:
– zahăr brut din trestie de zahăr (sau 12 lingurițe mici de îndulcitor, cum ar fi stevia)
– ulei de flore soarelui
– făină
– apă la temperatura camerei
Mod de preparare
1. Porniți cuptorul și setați temperatura la 180°C.
2. Se unge și se tapetează cu făină o formă de tort, cu diametrul de 20 cm.
3. Se bat ouăle cu îndulcitorul pentru a obține un amestec frumos și spumos.
4. Se adaugă coaja și sucul de lămâie.
5. Se adaugă sarea și uleiul.
6. Începeți să adăugați făina cernută printr-o sită pentru a nu forma cocoloașe și amestecați.
7. În timp ce continuați să amestecați, turnați suficientă apă pentru ca amestecul să fie neted și omogen.
Bagă la cuptor pentru 40 de minute și verifică dacă este copt cu o scobitoare. Este indicat să o lași să se răcească înainte să o servești.
Poți să îi adaugi cremele preferate sau fructe proaspete pe deasupra. De asemenea, ai putea să îl însiropezi și să îi adaugi la mijloc un strat de cremă.