Top destinații de vacanță accesibile în 2024. Sunt superbe și ideale pentru toate vârstele

de: Alex Cazacu
31 05. 2024

Pentru mulți, una dintre cele mai mari bucurii este libertatea de a călători. Vacanțele nu sunt întotdeauna chiar atât de ieftine, însă există și destinații accesibile, care oferă experiențe incredibile și peisaje uimitoare. În rândurile care urmează vom explora câteva dintre cele mai accesibile destinații de vacanță. Acestea merită să fie vizitate și nu-ți vei goli conturile.

Destinații de vacanță accesibile în 2024. Unde poți călători fără să-ți golești portofelul

Unii ar putea fi de părere că trebuie să fii bogat pentru a merge în vacanțe peste hotare, însă călătoriile nu trebuie să fie costisitoare pentru a fi memorabile. Din fericire, există o serie de destinații de călătorie interesante și accesibile pentru toate buzunarele. Iată care sunt aceste locuri de-a dreptul spectaculoase.

Bali, Indonezia

Dacă există o zonă perfectă pentru relaxare, cu plaje superbe și cu mult soare, aceasta este Bali. O vacanță aici vă permite să vă angajați în orice, de la snorkeling și până la vizitarea templelor. În ceea ce privește costurile, aceste nu sunt deloc mari. Găsești locuri de cazare foarte accesibile. Cazarea la buget variază între 20 și 50 de dolari pe noapte. În schimbe, mesele costă între 3 și 10 dolari de persoană. Activitățile precum snorkeling sau vizitele la templu costă 10 – 30 USD.

Vietnam

Când vine vorba de vizitarea Asiei, o mulțime de țări din partea de sud-est a continentul oferă oferte excelente pentru turiștii străini. Printre aceste țări se numără și Vietnamul. Cu peisaje uluitoare, gastronomie uimitoare și localnici primitori, Vietnamul merită să fie vizitat.

Orașele pline de viață, peisajele rurale superbe și traseele de drumeții fac din această țară asiatică o destinație excelentă pentru aventurieri. În plus, călătoria și șederea în Vietnam sunt foarte accesibile. În medie, o călătorie de o săptămână în Vietnam, pentru două persoane, costă în jur de 850 de dolari. În această sumă sunt incluse cazarea, masa, transportul local și vizitarea obiectivelor turistice, spun experții din turism, potrivit msn.com.

Lisabona, Portugalia

Dacă ți-ai să călătorești prin Europa, poți lua în considerare Lisabona, Portugalia. Recunoscut pentru mâncărurile tradiționale și impresionantele sale obiective turistice, acest oraș este perfect pentru călătorii atenți la buget. Exist multe atracții gratuite sau la preț redus, cum ar fi muzee, situri istorice și parcuri publice.

O cazare mai ieftină variază între 30 și 70 de dolari pe noapte, iar mesele costă 5 – 15 USD de persoană. În ceea ce privește taxele de intrare la diferite muzee și situri istorice variază între 5 și 20 dolari.

Află și: De ce să alegi o vacanță pe litoralul românesc în extrasezon

Mexic

Cu plaje frumoase, orașe coloniale și ruine antice, Mexicul poate fi o destinație de vacanță  foarte accesibilă. Cancun și Playa del Carmen sunt faimoase pentru plajele lor superbe. Alte orașe, cum ar fi Oaxaca și Guanajuato, oferă experiențe culturale autentice la prețuri destul de reduse. Bucătăria mexicană, renumită la nivel mondial, poate fi savurată la prețuri foarte accesibile, iar cazările sunt variate și ieftine.

Vezi și: Țara din Europa cu cele mai bune plaje și peisaje de vis